Home

Forumas

Žinutės: 2828
Nuotraukos: 4166
Koordinatės: 91
Prisijungė: 2012-10-03
Marijus.K parašė:
Kiekvienam savo. Svarstot ko nedare. Katras is cia komentuojanciu tampet su kemperiu priekaba? As siuo metu tempiu ir didele. Prancuzijoje. Nors mano nuomone kartais geriau be jos, bet as nekomentuociau ko nesu bandes ir nedalinciau patarimu. Tiesiog kalbate kaip blogai vairuoti Neoplana, kai pats vairuoji mikrika. Jau rasiau, tai visiskai kito tipo kelione. Ir ta jauciu savo kailiu.
Priekabų prisitampes su savo griozdu 4 metus keliavau, o ir su skirtingomis mašinomis. Tiesos tiek , kad prie sunkios auto tiesiai važiuojant iš ties net kartais pamiršti kad ką nors tempi, bet tai kai reikia pravažiuoti siaurai , manevruoti , parkuotis, tai eina ta priekaba...  . Vienu atveju pateisinu visokius tokius sprendimus, kai ne keliavimui , o poilsiavimui važiuojame, atvažiavai, pasistatei ir tik su mašina, kitaip tai to nesuprantu.
Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21
Robertas.M parašė:
Marijus.K parašė:
Kiekvienam savo. Svarstot ko nedare. Katras is cia komentuojanciu tampet su kemperiu priekaba? As siuo metu tempiu ir didele. Prancuzijoje. Nors mano nuomone kartais geriau be jos, bet as nekomentuociau ko nesu bandes ir nedalinciau patarimu. Tiesiog kalbate kaip blogai vairuoti Neoplana, kai pats vairuoji mikrika. Jau rasiau, tai visiskai kito tipo kelione. Ir ta jauciu savo kailiu.
Priekabų prisitampes su savo griozdu 4 metus keliavau, o ir su skirtingomis mašinomis. Tiesos tiek , kad prie sunkios auto tiesiai važiuojant iš ties net kartais pamiršti kad ką nors tempi, bet tai kai reikia pravažiuoti siaurai , manevruoti , parkuotis, tai eina ta priekaba...  . Vienu atveju pateisinu visokius tokius sprendimus, kai ne keliavimui , o poilsiavimui važiuojame, atvažiavai, pasistatei ir tik su mašina, kitaip tai to nesuprantu.
  Aš irgi tų priekabų per savo gyvenimą prisitampęs visokių - ir trumpų, ir ilgų, ir lengvų, ir labai sunkių, tik ne su kemperiu, o su lengvąja. Buvau jau išmokęs jas vos ne iš pirmo karto į siaurą lengvąjai skirtą vietą "įkišti", be tai, manau, jau tikrai praeityje:D
  Pilnai sutinku su Robertu, kad atostogaujant (keliaujant) be papildomo "balasto", išaušta daugiau neapsiniaukusių dienų:rytas: Nors ir tai pasitaiko, kad prabundi ryte ir nebežinai ar pavyks iki vakaro pajudėti.... iš vakaro aikštelė buvo visiškai tuščia, o ryte prabudus, be žodžių:baisu:
Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21
Tomas.J parašė:

Arvydas.I parašė:

Tomas.J parašė:

Čia tiek vargo dėl to, kad kemperis Roller Team. Su normaliu būtų paprasčiau :D

Gal galima būtų paskelbti pilną normalių kemperių sąrašą :D

P.S.
Kažkaip smalsu ar maniškis 'normalus':driving:
Nuraminu- normalus :playboy::D Priekabą galima kabinti :D

Net palengvėjo:hmz: 
Kablys yra, bet aš gal kaip nors be priekabos išsiversiu:juokas:
Manevravimui nesutinku. Priekaba eina paskui kempery, nes uz asies kemperis ilgas ir uzsimeta priekaba. Tai skiriasi kai su lengva tempi, nes namelis platesnis. Vaziuojant atbulomis daugiau vargu, sutinku. Taciau jei jau taip ziurint su kemperiu yra nemazai zenklu kur nepravaziuosi ir su Taviskiu. Is esmes vaziuoji ten pat kur ir be priekabos. Beje del ilgio zenkla maciau tik viena per sia kelione. Ir tai ji buvo galima apvaziuoti. Keliauju taip, kad stoju kur nori, o su masina nuvaziuoji kur tik nori. Su kemperiu tikrai tiek nenuvaziuoji kaip su lengvaja. Be to, mano biciulis paliko kemperi kempinge o pats nuvaziavo i Pamplona apziureti dviem dienom. Kemperis Prancuzijoje. Galiu sutikti tik su siais teiginiais kad as sveriu jau virs 7,5 tonu ir dalis keliu man uzdaryti, taciau kur reikia pasiekiu lengvaja. Sustojau kur grazu ir apvazinejau  50 km spinduliu.
Manau svarbu suprasti kad yra zmoniu kurie tampo namelius ir jiems gerai. Yra zmoniu kurie veziojasi masinas ir motociklus ir jiems gerai. Yra netgi kurie tampo katerius. Kemperistu yra visokiu. Gerbkime vieni kitus ir dalinkimes patirtimi. Gi to cia susirinkome. Dabar gi paskaiciu sia tema susidaro ispudis kad bandoma ipirsti nuomone, kad su kemperiu vaziuoti yra gerai, o vat visi kas kazka tempia kvailiai nes sitaip vargsta. Reikia suprasti kad tai tiesiog kitoks keliavimo budas. Gi nelyginam keliavimo kemperiais su keliavimo jachtomis?
As nesakau, yra sunkumu mano kelioneje. Bet jau isvaziuodamas is namu ta zinojau. Raso zmones kurie neturi dazniausiai praktikos, vien samprotavimus kazkokius ar matytus vaizdus. Paeme paskambino is klubo zmogus, kuris taip vazinejes, pasisnekejom. Aciu jam. Zemai lenkiu galva.
Galu gale mes net priekabu normaliu neturime. Pasiemiau 4 metru, uzdejau Audi, dar 0,5 lieka. Vat tas papildomas ilgis tai velniam nereikalingas. 
Buciau dekingas kad rasytumete savo patirty o ne samprotavimus kas butu jei butu

Arvydas.I parašė:
Tomas.J parašė:

Arvydas.I parašė:

Tomas.J parašė:

Čia tiek vargo dėl to, kad kemperis Roller Team. Su normaliu būtų paprasčiau :D

Gal galima būtų paskelbti pilną normalių kemperių sąrašą :D

P.S.
Kažkaip smalsu ar maniškis 'normalus':driving:
Nuraminu- normalus :playboy::D Priekabą galima kabinti :D

Net palengvėjo:hmz: 
Kablys yra, bet aš gal kaip nors be priekabos išsiversiu:juokas:
Patikekit pakankamai skiriasi kai tempi su kemperiu ir lengvaja. Zinau ka sakau, nes nuo 16 metu tampiau priekaba su 7 ziguliu. Taip pat turejau nameli 6,5 metru ilgio be dislio. Net nupurto kai apie nameli pagalvoju. Bet tiek to nebeeskaluokim sios temos. Manau kad niekas niekam nieko neirodys. Svarbu kad naudotojui gerai. Norit vaziuokit be priekabu ir dziaukites kad kiti vargsta. Juk tai taip lietuviska, kad kitam prasciau sekasi. Gal Robertai ten zmogus pirma karta vairuoja su priekaba? Juolab kad sis modelis naujas ir vairuosi puikiai. As pats tokia tik mazesne turiu.
Žinutės: 212
Nuotraukos: 333
Koordinatės: 11
Prisijungė: 2015-06-20
Keistai čia skamba :) Priekaba prie kemperio su automobiliu normalu, bet va jau kai pagalvoju apie gyvenamą priekabą tai jau nupurto,o galiusiai tegul keliauja kas kaip nori. :hmz: . Bet jug yra žmonių kurių nepurto tos gyvenamos priekabos (tam ir perka, kad palikę kempinge apylinkes automobiliu aplėktų). O kitus purto pagalvojus apie priekabą kemperio gale, bet šitas purtymo variantas nepageidautinas šioje diskusijoje. Ne. Tos diskusijos turbūt ir nebūtų kam plėtoti, nes tų papildomų priekabų tampytojų yra tik .... vienas gal du šitam forume. O tų argumentų "UŽ" aprat "kitoks keliavimo būdas" taip ir nesigirdi. Natūralu kad kitoks. Mano galva sukandęs dantis į kalnus kyli, o nuo kalno leidžiantis ne tik akys prasiplečia, kai kas ir susitraukia :) betkur nesustosi, vargo daugiau, nors gal salyginio patogumo daugiau.

Visokių tų nuomonių yra ir bus. Kažkada mačiau žmogus su kemperiu priekaboje lėktuvėlį tempėsi sulankstytais sparnais. Suprantu, kad apsistos prie oro uosto ar laukuose.
Bet papildomas automobilis.... tai ką aš žinau (na gal po kokių 10-15 metų kai į miestus tik su elektromobiliais įleis). O šiaip užsisakai viešbutį ar kempinge namelį ir su lengvaja atvažiuoji kam čia tampyt tą turtą, kaip čigonui aš nesuvokiu, bet kiekvienam savo ir taip lai būna.
"Gal Robertai ten zmogus pirma karta vairuoja su priekaba? Juolab kad sis modelis naujas ir vairuosi puikiai. As pats tokia tik mazesne turiu."

Marijau, kiek jis ten vairuoja tik jis vienas težino, bet tokiam plote tai tu koks nori buk asas bet neapsisuksi.
mano tikslas parodyti besidomintiems ir planuojantiems kas ju laukia, o nepasijuokti "lietuviškai" pripasakojus kaip tai gerai ir sugundžius taip keliauti. Akivaizdu kad kemperiavimas pagal technika tikrai skirtingas, kai kas gudresnis tai perpranta iš karto, aš bukesnis  galvojau : o koks skirtumas , gerai ir su priekaba , pasistatai , apvažiuoji, ir mašina turi ir pigau kainuoja....kuom ne geris? dabar galvoju , kad mano keliavimo budui optimalu kemperis ir ne pats didžiausias, toks kad dar kaip nors į lengvųjų aikšteles galėtum(maniškis jau kiek per didelis pagal šita kriterijų), bet viduje erdvės užtektu, matomumas geras, baziniai patogumai ir visai nebutina, kad jie butu paauksuoti. Toks daiktas leidžiai pakankamai aktyviai keliauti, nevaržo manes nei gabaritais nei svoriu pernelyg, pakanka erdvės poilsiui kas labai svarbu . Sekantis etapas dideli , prabangus kemperiai, su automobiliais viduje ir t.t. tai jau nebe kelioniniai o prestižo, investiciju gal but poilsio namai/mašinos, bet aktyviam keliavimui sunkiai pritaikomi todėl kol kas man jie neidomus bet tikrai nesakau , kad jie yra blogis ar panašiai, tik reikia išsigrininti kas yra kas ir kam tai naudotina, su viltimi, kad tai kitiems padės apsispręsti , nes nepasibandžius nekaikuriems sunku susivokti o aiškiai nesuformuluota nuomonė palieka daugiau klausimų ir abejonių, nei suteikia pagalbos apsprendžiant. Nepriimk visas išsakytas nuomones kaip priekaištą sau, sutinku , kad gali skirtis su kuom ir ką tempi, bet todėl konkretu pvz ir pateikiu pagal užsuktą tėmą, o kemperinės priekabos tampimas tai jau mano asmeninė patirtis kuri tik artima šiai temai.:veliava:

Eugenijau, Tu vel kazka ne taip supranti. Nepeikiu ne vieno kemperiavimo budo. Nes kiekvienam savas pateisinimas. Nei su priekabom nei be ju. Nenoriu ir skirstyti kemperistu i vienokius ar kitokius. Todel nezinau ar su tom priekabom yra du ar trys. As pats ne visada tempiu, pagal poreiki, kelione ir tikslus.
 Robertai, pasinaudodamas cia rasanciu nuomone, iskilus ivairioms abejonems, neinvestavau i si klausima ne euro. Vezu abu kartus savo masinas, priekabas nuomoju. Igisiu siuo klausimu patirties, turesiu savo nuomone o ne samprotavimus. Man reikia komforto, todel renkuosi didesni kemperi. Su juo privaziuoju kol kas visur, kur ir daugelis. Tai ne tas pats kas viesbutis. Apskritai atrodo kad visi kemperiai turi buti tik mazuciai, nes didesni ar naujesni viesbuciai? Keliauju po daug metu po Prancuzija. Tik gryzau is Dieppe. Uosto aikstelese dvejose vien dideli keperiai, nes jie daug autonomiskesni nei mazieji. Uzsienieciai taip drasiai nepazeidineje taisykliu kaip mes. Neprikrausi kalno bateriju. Tad kam ko reikia. As bandau keliauti taip. Nemanau kad is ta reikia kazkaip neigti nes pats to nedarai. Tiesiog tai yra kitoks budas. Kitaip keliaujama, kitokios galimybes. Naturalu kad jos skiriasi nuo mums iprastu.
Beje dar Eugenijau, kadangi paciam neidomu, tai ir nereikalingi jokie argumentai. O jei skaitai atydziai, tai apie juos jau buvo rasyta. Daugiau rasyti kaip ir nera prasmes. Kam kalbeti jei neaktualu.

Marijus.K parašė:
Eugenijau, Tu vel kazka ne taip supranti. Nepeikiu ne vieno kemperiavimo budo. Nes kiekvienam savas pateisinimas. Nei su priekabom nei be ju. Nenoriu ir skirstyti kemperistu i vienokius ar kitokius. Todel nezinau ar su tom priekabom yra du ar trys. As pats ne visada tempiu, pagal poreiki, kelione ir tikslus.
 Robertai, pasinaudodamas cia rasanciu nuomone, iskilus ivairioms abejonems, neinvestavau i si klausima ne euro. Vezu abu kartus savo masinas, priekabas nuomoju. Igisiu siuo klausimu patirties, turesiu savo nuomone o ne samprotavimus. Man reikia komforto, todel renkuosi didesni kemperi. Su juo privaziuoju kol kas visur, kur ir daugelis. Tai ne tas pats kas viesbutis. Apskritai atrodo kad visi kemperiai turi buti tik mazuciai, nes didesni ar naujesni viesbuciai? Keliauju po daug metu po Prancuzija. Tik gryzau is Dieppe. Uosto aikstelese dvejose vien dideli keperiai, nes jie daug autonomiskesni nei mazieji. Uzsienieciai taip drasiai nepazeidineje taisykliu kaip mes. Neprikrausi kalno bateriju. Tad kam ko reikia. As bandau keliauti taip. Nemanau kad is ta reikia kazkaip neigti nes pats to nedarai. Tiesiog tai yra kitoks budas. Kitaip keliaujama, kitokios galimybes. Naturalu kad jos skiriasi nuo mums iprastu.
Beje dar Eugenijau, kadangi paciam neidomu, tai ir nereikalingi jokie argumentai. O jei skaitai atydziai, tai apie juos jau buvo rasyta. Daugiau rasyti kaip ir nera prasmes. Kam kalbeti jei neaktualu.

Butent apie tai ir rašau, kuo didesnis tuo labiau skirtas stovėti, o mažesnis tuo judresniam keliavimui ką pats ir patvirtini,bet tai ir taip niekam ne naujiena, labai jau natūralu kai nors kiek susiduri, naujai pradedant  sunkiau atsirinkti pagal savo poreikius bei įpročius.
Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Ginčuose gimsta tiesa. Nepaneigsi. Bet su sąlyga, kai įsiklausoma ką sako oponentas :)