Home

Forumas

Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21
"............... kuo didesnis tuo labiau skirtas stovėti, o mažesnis tuo judresniam keliavimui ką pats ir patvirtini,bet tai ir taip niekam ne naujiena, labai jau natūralu kai nors kiek susiduri, naujai pradedant  sunkiau atsirinkti pagal savo poreikius bei įpročius".

Čia, Tu, Robertai, visiškai teisus, mes kelionėse daugiau kaip dieną vienoje vietoje neišbūname. O jei kur nors, pav. pajūry nusprendžiam "patinginiauti" ilgiau, tai vis tiek po dviejų dienų pasidaro bloga nuo tos pačios vietos ir tenka keisti dislokacijos vietą.
Tačiau link kelionės tikslo judame lėtai. Visame maršrute, kad ir koks tolimas jis būtų, kaip pav. šių metų planuojamas į Portugaliją, yra lankytinų vietų. Važiuosime per Šveicariją (pirmyn ir atgal), ten suplanuota daugiausia lankytinų vietų. Jų netruksta Prancūzijoje ir Ispanijoje. Pačią Portugaliją, manau pasieksime per 7-9 dienas, panašiai ir atgal.
Nukrypstant nuo temos, taciau sutinkant su Arvydu, as irgi vaziuoju ilgai. Iki Prancuzijos per mazdaug keturias dienas. Sustojant apziurint. Kai vaziuoju be priekabos, ilendu visur. Siuo metu esu su kemperiu maziau judrus. Taciau apkeliauju lengvaja. Reikia pasakyti, kad Prancuzijoje turbut daugiausia teko ligsiol matyti zenklu draudzianciu eisma sunkesni ms nei 3,5 t kemperiams. Kitur iki 7,5 be problemu. 
Kol kas niekaip nerandu kur bazuojasi tie prancuzu kemperiai, kurie iki 12 tonu. Ju suvaziavime prancuziskais numeriais buvo itin daug. Tiesiog idomu kaip jie keliauja, koks principas. Beje programele , kuria ikeliau kazkurioj temoj, labai naudinga Prancuzijoje. Ji parodo aiksteles, kuriu nerodo jokia programa mano turim. Zinoma ten stovi prancuzai, nes mano kitos turimos programeles vokiskos.
Žinutės: 212
Nuotraukos: 333
Koordinatės: 11
Prisijungė: 2015-06-20
Dainius.D parašė:
Ginčuose gimsta tiesa. Nepaneigsi. Bet su sąlyga, kai įsiklausoma ką sako oponentas :)
:geras:
Na pagaliau gryzome apkeliave Normandija ir Bretane kemperiu su priekaba. Kadangi tai buvo jau antra kelione vezant automobili ir bandant nauja keliavimo buda, atsirado tam tikru isvadu. Susiformavo nuomone paremta savo patirtim.  
Sutikom nemazai panasiai keliaujanciu. Siaip tuose krastuose nemazai keliautoju tempia priekabu prikabintu prie kemperiu. Dazniausiai del svorio problemu kiek klausem. Bet nemazai ir orientuotu i tokias transporto priemones:
Kadangi si diskusija issipletojo i tai, kaip neprotinga tempti priekaba, o ne i tai kaip patogiau tempti ir keliauti, tai neprovokuodamas nauju debatu galiu pasakyti, kad yra tame tam tikro zavesio. Taciau keliones turetu buti sudestytos siek tiek kitaip nei vaziuojant be priekabos. Zodziu kam reikes patarimu mielai padesiu ir patarsiu. 
Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Prisijungė: 2012-10-03
Mariau, ta trečia foto suintrigavo, kur ant priekabos kažkokį "kabluką" tampo. Kokia paskirtis tos keistos transporto priemonės?
Ja uzmatem berods Fecamp. Senukui su situo kemperiu vaziuojanciam , kokia 70-75 metai. Si masina dviviete, is plastiko kazkokio. I ta buda prisidejes daiktu visokiu kelioniniu. Dievai zino kam tokia transporto priemone. Bet veliau Bretaneje matem ir daugiau tokiu masinyciu. Varikliukas toks purpsis, kaip motorolerio. Nustebom kai atvaziavo i aikstele. Nusikele, pavazinejo po miesta.
Gal kam idomu ziemos metu paziurineti kaip zmones keliauja kemperiu tempdami priekabas. Idesiu kelias nuorodas, gal kada kam pravers. Baigiu padaryti savo priekaba, kai baigsiu pasidalinsiu foto.
Pirmaantratreciaketvirta dalys.
Žinutės: 451
Nuotraukos: 14
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2017-12-03
Marijus.K parašė:
O Tu pabandyk didele priekba su lengvu auto nutempti i kokia Prancuzija. Ne be reikalo olandai jas propaguoja daugiausia. Jiems salyginai visur arti. O mums tas papildomas tukstantelis didele kancia. Kalbant apie auto, pirmas faktorius kuriam laikui vaziuoji. Savaitei vezti gal neapsimoka, jei ilgiau kodel ne. Reiktu visiems sutikti, kad kemperiu yra visokiu, kaip ir lengvuju automobiliu. Sportiniai, dzipai, venai ir tt. Su kemperiais panasiai. Tik pas mus ju mazai su masinomis. Todel reiktu pripazinti kad siuo klausimu musu akiratis siaurokas. Ir mes to nelabai suprantam. Sitoj keliones, kadangi ji bandomoji, ziurejau ir skaiciavau viska. Nuo laiko per kiek iveikiu kilometraza palyginant su automobiliu ir su kemperiu ir dar su priekaba. Pakrovimo laika, ziurejau i kemperi per kiek laiko pakrauna masina ir tt. Sakiau kad parasysiu isvadas. Tik daugeliui jos yra nelabai naudingos, nes jos skirtos kemperistui, kuris galvoja kazka tempti. Beje masinos nukrovimas man truko 10 min, tuo tarpu dviracius tris is bagazines iseminejau 15 min. Spreskit patys. Mano kemperis didelis, negalima jo lyginti su kokia Caravelle. Man reikiau daugiau komforto nei sulenktais keliais skersai miegoti. Todel as ziuriu tokius variantus. Kaip bebutu, as su kokiu Smartu ivaziuosiu bet kur, prisiparkuosiu bet kur lyginant su bet kokiu kemperiu. Su tuo reikia sutikti. O tuo tarpu mano kempeirs stoves ant kokio grazaus skardzio uzmiestyje. Ideja ir yra tame kad atvaziavai i vieta ir apvazinejai ja, o ne tarabanijiesi kasdien su visais daiktais. Kitiems tai patinka. Tebunie. Manau sitoje vietoje nei lyginti, nei kritikuoti neverta, nes niekas nelygina TLC su Mini Cooper ju pravazumu ar dinamika. Nes tai skirtingos masinos. Skirtinga ir paskirtis. Taip ir su kemperiais. O dabar zinom visi kempery iki 3500 kg integruota , alkovini ar dalinai integruota ir pagal ji lyginam. Tai netiesa. Paziurekit su kokiais afrikoj vazineja. Tai irgi kemperiai. Ir net neverta toki tureti, nes apskritai su juo niekur nenuvaziuosi.
O ka manote apie integruotus garažus kemperije? pvz,tame pačiam ir MORELLO yra tokiu modeliu. Man tai įdomus tokie nestandartiniai dalykai,kurie padeda praplėsti galimybes,keliavimo būdą,komfortą ir t.t.
Na yra toks kemperis ir Lietuvoje vienas. Mano biciulis vilnietis turi. Siaip as esu linkes isbandyti visokius keliavimo budus su kemperiu, todel i tai ziuriu teigiamai. Kalbant apie masinu vezima kemperiu yra niuansu. Pirma tai lipi i kita svorio kategorija. Mano kemperis jei vienas sveria iki 7,5 t . Nemazai miestu as galiu su tokiu svoriu galiu ivaziuoti be bedu. Didesni svori jau dazniau riboja zenklai. Kada vaziuoju su priekaba ir vezu masina, mano kelione kitokia. As ja nusikraunu, ramiai apziuriu apylinkes kokiu 100 km spinduliu. Jei mano suplanuotoj kelioneje nereikia masinos, tiesiog vaziuoju vien kemperiu ir galiu ivaziuoti i miestus su juo. Kalbant apie kemperius vezancius masinas is esmes tave svoris roboja visada. Dazniausiai kemperistai ima kemperi iki 12 t. Tada jis dar skaitosi kaip lengvasis automobilis, arba iki 15 t ir tai jau yra sunkvezimis. Tai gaunasi kad masina esi priverstas visada veztis kartu nes ne visur gali vaziuoti. Tai Tave riboja. Todel is esmes as labiau linkes veztis automobili ant priekabos. Nusipirkome Mini cooper kabrioleta, grazu. Baigiu pasigaminti dengta priekaba jam tokio pat stiliaus kaip kemperis. Priekaba su moveriais kad galetum stumdyti su distanciniu pulteliu. Dar turbut desiu saules baterija ant tos priekabos, kad krautu moverio baterijas. Ir vaziuosim. Sita keliavimo buda isbandeme praeitais metais Prancuzijoje ir su seima nusprendeme kad mums jis patinka ir tenkina. 
 Beje Tu paminejai kad tai ne standartiniai sprendimai. Tai labai standartiniai sprendimai ir jie pakankamai nemazai naudojami. Aisku tokie kemperiai gerokai brangesni, todel ju maziau. Ir zmones renkasi pagal poreki. Jei nori ir supranti vokieciu kalba gali sekti kelione po Ispanija vieno keliautojo kurio vaizdus beveik visus perziuriu. Jis siuo metu kas savaite penktadieni ikelia savo kelione su priekaba
jei kils klausimu rasyk, nes apie siuos kemperius zinau tikrai nemazai. :)
Žinutės: 451
Nuotraukos: 14
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2017-12-03
Marijus.K parašė:
Na yra toks kemperis ir Lietuvoje vienas. Mano biciulis vilnietis turi. Siaip as esu linkes isbandyti visokius keliavimo budus su kemperiu, todel i tai ziuriu teigiamai. Kalbant apie masinu vezima kemperiu yra niuansu. Pirma tai lipi i kita svorio kategorija. Mano kemperis jei vienas sveria iki 7,5 t . Nemazai miestu as galiu su tokiu svoriu galiu ivaziuoti be bedu. Didesni svori jau dazniau riboja zenklai. Kada vaziuoju su priekaba ir vezu masina, mano kelione kitokia. As ja nusikraunu, ramiai apziuriu apylinkes kokiu 100 km spinduliu. Jei mano suplanuotoj kelioneje nereikia masinos, tiesiog vaziuoju vien kemperiu ir galiu ivaziuoti i miestus su juo. Kalbant apie kemperius vezancius masinas is esmes tave svoris roboja visada. Dazniausiai kemperistai ima kemperi iki 12 t. Tada jis dar skaitosi kaip lengvasis automobilis, arba iki 15 t ir tai jau yra sunkvezimis. Tai gaunasi kad masina esi priverstas visada veztis kartu nes ne visur gali vaziuoti. Tai Tave riboja. Todel is esmes as labiau linkes veztis automobili ant priekabos. Nusipirkome Mini cooper kabrioleta, grazu. Baigiu pasigaminti dengta priekaba jam tokio pat stiliaus kaip kemperis. Priekaba su moveriais kad galetum stumdyti su distanciniu pulteliu. Dar turbut desiu saules baterija ant tos priekabos, kad krautu moverio baterijas. Ir vaziuosim. Sita keliavimo buda isbandeme praeitais metais Prancuzijoje ir su seima nusprendeme kad mums jis patinka ir tenkina. 
 Beje Tu paminejai kad tai ne standartiniai sprendimai. Tai labai standartiniai sprendimai ir jie pakankamai nemazai naudojami. Aisku tokie kemperiai gerokai brangesni, todel ju maziau. Ir zmones renkasi pagal poreki. Jei nori ir supranti vokieciu kalba gali sekti kelione po Ispanija vieno keliautojo kurio vaizdus beveik visus perziuriu. Jis siuo metu kas savaite penktadieni ikelia savo kelione su priekaba
jei kils klausimu rasyk, nes apie siuos kemperius zinau tikrai nemazai. :)
Aplamai,kelionėm su kemperiu pradėjau domėtis gal prieš 2-3 metus.. Ir kuo toliau,tuo labiau traukia tokie nestandartiniai dalykai,kaip autobusai perdaryti i kemperius,netgi 2 ju aukštu..,spec.priekabos prie ju it t.t..O dabar dar ir iš MORELLO yra i ka pažiūrėti,pamąstyti:) Bet juk PALACE 90g modelis,yra ir 7500kg su garažu? Ar as klystu?