Home

Forumas

Žinutės: 219
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2017-03-29
Kaip suprantu galinis balkis išsiima ir tada dedasi kablys.
Tomai, kur pirktai tokį kablį ?

p.s. jei kemperis iki 3500 kg., ir priekaba iki 750 kg. tai net nereikia BE kategorijos, užtenka tik išsilaikyti 96 kodą prie B kategorijos.
Žinutės: 1606
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Prisijungė: 2012-10-03
Pas mane gale buvo ne balkis, o tiesiog 2mm storio blėka, kurią išėmiau.
O patį kablį susikonstravau iš garaže rastų parankinių medžiagų. Kainavo tik cinkavimas ir senų gelžgalių smėliavimas (7eur). Cinkavo karštuoju būdu Lenkijoj- 8eur.

Pamatavau, ir pas mane galinė skarda 2 mm. o tas šoninis balkis 3 mm.
Kokio storio pas tave šoninis balkis, prie kurio prisuktas kablys ? 
Idomu ar vienodus gamintojai montuoja, pas mane Burstner.

Dėl kalbio kalbėjau su Dima, sakė originalas apie 1000 Eur, tai tada atšoko fantazijos dėti kablį.
Reikės pasidomėti, kur čia galima būtų susivirinti.
Gal pas patį išlikę kablio brėžiniai ?

Žinutės: 1606
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Prisijungė: 2012-10-03
Tų prailginimų nematavau, bet iš akies taip, apie 2,5-3mm bus. Brėžinių nedariau, viską dariau pritūpęs, iš akies :ok:
Bet principas paprastas- kvadratinis balkis 8x8cm nuo Ford Ranger kablio- ilgį atsipjauni kiek reikia, išilginės plokštės 6mm storio iš sunkvežimio rėmo išpjautos, pats kabliukas universalus, 2 varžtais prisukamas. Po kabliuku reik pastiprinimo plokštelių iš abiejų pusių, nes be jų, gerai suveržiant deformuojasi balkis. Elektra ir rozetė universali, komplektas būna pirkt, tarkim ūloj, ne kažką kainuoja. 
Patys kabliukai irgi perkasi atskirai, nepigūs, būna kelių rūšių- 2 varžtų, 4 varžtų, pailginti, pažeminti. Reik vietoj žiūrėt kuris pačiam tinkamiausias. Na ir smėliavimascinkavimas.
Nežinau kaip su TA bus, bet senajam Bustnery irgi buvau pasidaręs, niekas nesikabino.
Žinutės: 451
Nuotraukos: 14
Prisijungė: 2017-12-03
Mindaugas.K parašė:

p.s. jei kemperis iki 3500 kg., ir priekaba iki 750 kg. tai net nereikia BE kategorijos, užtenka tik išsilaikyti 96 kodą prie B kategorijos.
Del bendro svorio 4250kg. Uztenka 96 kodo. 
Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21
Dionisas.S parašė:
Mindaugas.K parašė:

Del bendro svorio 4250kg. Uztenka 96 kodo. 
Čia rašo:
B kategorija-
Automobiliai, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3 500 kg ir kurie skirti ir suprojektuoti vežti ne daugiau kaip aštuonis keleivius, neįskaitant vairuotojo (šie automobiliai gali būti sujungti su priekaba, kurios didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 750 kg; šie automobiliai taip pat gali būti sujungti su priekaba, kurios didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 750 kg, tačiau šio junginio didžiausioji leidžiamoji masė turi būti ne didesnė kaip 4 250 kg; automobilio ir priekabos, kurios didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 750 kg, junginį, kurio didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 3 500 kg, leidžiama vairuoti tik išlaikius įgūdžių ir elgsenos patikrinimo egzaminą valstybės įmonėje „Regitra“. Minimalus amžius, nuo kurio leidžiama įgyti teisę vairuoti – 18 metų. 
Pagal šį parašymą lengviems kemperiams (iki 3500 kg) galima tempti iki 750 kg priekabą. Įgūdžių ir elgsenos egzaminas reikalingas, jei priekabos svoris >750 kg.
Ar pasikeitė reikalavimai?
Nepasikeitė. Priekaba gali viršyti 750kg svori,bet bendra jungtis su automobiliu negali viršyti 4250kg.
Niekas nepasikeitė, aš aprašiau dažniau pasitaikantį variantą, kada kemperis iki 3500 kg., ir dauguma mažesnių priekabų iki ar 750 kg ir tokiu atveju užtenka 96 kodo.
Gal kam bus naudinga, parašysiu, kaip išsilaikyti 96 kodą:
96 kodą išsilaikyti nesunku lyginant su BE, 96 kodui galima ruoštis savarankiškai, su priekaba pasitreniruoti važiuoti atgal, atlikti manevrus. Kauniečiams treniruotėms labai patogi aikštelė prie 9 forto.
Toliau iš gydymo įstaigos gauti pažymą apie sveikatą, tuo pačiu gydymo įstaiga užsako pažymą iš psichiatrinės įstaigos, kad neesate įtrauktas į jų sąrašus.
Egzamine atvažiuoji su savo auto ir priekaba (turi atitikti reikalavimus, bendras junginys virš 3500 kg., aš specialiai nuomavau priekabą 1400 kg., nes tuo metu auto buvo 2700 kg.), egzamine prašoma nuvažiuoti atbulomis gal 50 m., 3 m., pločio koridoriumi (iš pirmo karto), antra užduotis - padaryti skersinį parkavimo manevrą (lyg važiuotumėte gatve antra juosta, ir po to atbulomis (tam skirtas atstumas gal 50 m.) reiktų priparkuoti prie šaligatvio su priekaba ir būtinai gale iki ženklo atstumas turi būti iki 1 m., (atliekant šį testą galima du kart pasitaisyti ar išlipti apžiūrėti padėties).
Toliau pasivažinėti po miestą, apie 45 min.

Dar svarbus punktas.
Automobilių lentelėse, kur nurodomas bendras auto svoris, visą laiką būna nurodomas ir maksimalus tempiamas priekabos svoris, egzamine prieš važiuojant tikrina.
Su auto kur bendras svoris 2700 kg., buvo leidžiama maksimali priekaba 1500 kg.
Mano kemperyje nurodyta bendras svoris 3500 kg., leidžiama maksimali priekaba 2000 kg.
Kai aš laikiau,buvo leidžiama-bendrai 3 klaidos padaryti.. Važiavau su džipu ir dviaše priekaba su buda,kad patogiau butu matyti,kur ta buda sukasi:)