Home

Forumas

Žinutės: 1606
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Prisijungė: 2012-10-03
Arvydas.I parašė:

Regis visus būtinus daiktus susipirkau, belieka sumontuoti, Klausimas dėl kameros tvirtinimo. Man norisi laidus pravesyti per stoglangį ir stogo viršuje, kad būtų mažiau gręžiojimų. Taip buvau pasidaręs sename kemperyje CB anteną. 11-ka metų puikiai atlaikė. Kokia kitų patirtis? Gal yra geresnių idėjų?
Kamerą nudažiau baltai, laidus pravedžiau pro papildomą stop žibintą. Čia kažkiek matosi:

Žinutės: 614
Nuotraukos: 617
Koordinatės: 2
Arvydas.I parašė:
Žilvinas.G parašė:
Pritvirtinus kamera, laidus įkišau į vidų (pas mane irgi miegamasis gale virš garažo), pagal lentyną nuvedžiau iki kampo ir kampu, per garažą iškišau į dugną. Dugnu nuvedžiau iki kabinos, šalia kažkokių laidų įkišau į vidų iki panelės.
Tik video laidus, ar ir +/- į kabina, kad jungtuku galima būtų įjungti kamerą, kai reikia? Taip buvau pasidaręs sename kemperyje.
Atskiras jungiklis labai patogu. Greitkeliuose, ypač Vokietijoje, prieš persirikiuodamas (lenkdamas) apsižvalgau per kamerą, ar koks kamikadzė neatlekia paskui dvigubai didesniu greičiu. Aš kamerą specialiai pakėlęs aukščiau. O patį galą padeda saugoti parktronikai.
Žinutės: 406
Nuotraukos: 177
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2014-09-21
Arvydas.I parašė:
Žilvinas.G parašė:
Pritvirtinus kamera, laidus įkišau į vidų (pas mane irgi miegamasis gale virš garažo), pagal lentyną nuvedžiau iki kampo ir kampu, per garažą iškišau į dugną. Dugnu nuvedžiau iki kabinos, šalia kažkokių laidų įkišau į vidų iki panelės.
Tik video laidus, ar ir +/- į kabina, kad jungtuku galima būtų įjungti kamerą, kai reikia? Taip buvau pasidaręs sename kemperyje.
Nuo kameros vedžiau visus laidus. Gale užmaitinau "-", o video su "+" nuvedžiau iki kabinos. Kabinoje dėjau jungtuką, o elektrikas dar pajungė kamerą ir nuo atbulinės eigos lempos.
Žinutės: 358
Nuotraukos: 0
Prisijungė: 2015-03-22
Žilvinas.G parašė:
As saviskiui irgi taip pravedziau, komplektacija tokia pati. Pasirode teisingiausias budas, vedziau ir pliusa ir kamera.
Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21
Linkstu prie to, kad laidus į gofrą ir prie dugno.... Tik Vilniuje, tur būt nebeliko nei vienos pakilos automobiliui užvaryti? 
Žinutės: 406
Nuotraukos: 177
Prisijungė: 2014-09-21
Arvydas.I parašė:
Linkstu prie to, kad laidus į gofrą ir prie dugno.... Tik Vilniuje, tur būt nebeliko nei vienos pakilos automobiliui užvaryti? 
Dėžės kartoną po kemperiu arba pledą ir ant nugaros po apačią. Patartini akiniai, kad žemės nebyrėtu į akis :). Gerai būtų, kad žmona šalia stovėtų, nes instrumentus ir medžiagas galėtų padavinėti. :) Greitesnis darbas būtų.
Žinutės: 585
Nuotraukos: 1217
Koordinatės: 4
Žilvinas.G parašė:
Arvydas.I parašė:
Dėžės kartoną po kemperiu arba pledą ir ant nugaros po apačią. Patartini akiniai, kad žemės nebyrėtu į akis :). Gerai būtų, kad žmona šalia stovėtų, nes instrumentus ir medžiagas galėtų padavinėti. :) Greitesnis darbas būtų.
Man tai galva telpa, o pilvas- ne
Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Arvydas.I parašė:

Žilvinas.G parašė:

Pagal instaliavimo instrukciją kamerai jokių papildomų jungiklių nereikia. +/_ imti kur patogiau. Kaip ir Tomas, pasijungiau nuo galinių žibintų. 
Žinutės: 358
Nuotraukos: 0
Prisijungė: 2015-03-22
Dainius.D parašė:
Arvydas.I parašė:

Žilvinas.G parašė:

Pagal instaliavimo instrukciją kamerai jokių papildomų jungiklių nereikia. +/_ imti kur patogiau. Kaip ir Tomas, pasijungiau nuo galinių žibintų. 
Jusu atveju kamera veike tik tada kai ijunget zibintus. Bent jau man tai patinka bet kada isijungus kamera paziureti, kad ir stovint prie parduotuves paziureti ar nieks dviraciu nesukioja, ar ant numeriu kas nesiusioja :) 
Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Arturas.U parašė:
Dainius.D parašė:
Arvydas.I parašė:

Žilvinas.G parašė:

Jusu atveju kamera veike tik tada kai ijunget zibintus. Bent jau man tai patinka bet kada isijungus kamera paziureti, kad ir stovint prie parduotuves paziureti ar nieks dviraciu nesukioja, ar ant numeriu kas nesiusioja :) 
Artūras teisus:hi: Instrukcija numato, kad kamera veikia, kai įsijungia atgalinės eigos pavara arba įjungti žibintai..... Man labiau patinka, kad ji veikia tada, kai aš noriu:juokas: