Marijus.K parašė:
Man tai isvis kazkaip tokiais technologiju laikais pirkti programa keturiu metu senumo zemelapiais. Labai viskas keiciasi. As naudojuosi Igo. Dabar isejo nauja versija tai irgi gimdau. Aisku pripratimas antras prigimimas
Tikrai ne pripratimas.... o patogumas, kuris buvo sukurtas naudotojui. Kuo toliau, tuo labiau kuriama ne naudotojui, o verslui. Tai, žnoma, naturalu - kas moka, tas ir muziką užsako.
Viskas su tomis programėlėmis gerai, kol nereikia visą turimą savo duomenų bazę (pav. sakykime Prancūzijos pilys ar kempingai, ar Vokietijos Stellplatz, ar dar ką) patalpinti toje programėlėje, kad važiuojant pro juos, būtų matomi su visais susikurtais aprašymais.
Mano subjektyve nuomone, visa tai daugiau tinka, kai nori pasinaudoti jau sukurtais duomenimis, bet ne turimais savais. Tai patogu naudotojui, bet ne pačiam kuriant individualų maršrutą.
Kitas trūkumas - ekrano dydis. Turint daug pažymėtų objektų, kartais net kompiuterio ekrane būna sunku susigaudyti. Prireikia dalį objektų paslėpti...
Nuotraukoje čia tik maža dalelė informacijos, kuria naudojuosi kelionėje. Aišku žemėlapį galima išdidinti ir ta pati informacija jau bus geriau matoma:
Visos kitos, bent man žinomos programėlės neleidžia atlikti visas šias išvardintas ir daugelį kitų manipuliacijų su žemėlapiu.
O gal gali? Pasidalinkite patirtimi....