Parašyta: 2018-02-20 22:01:40
Dainius.D parašė:
Robertas.M parašė:
Marijus.K parašė:
Lengvumas kainuoja. Dar gali lengvinti dedant lietus ratus. Per keturis nemazai kilogramu susitaupo.
O nekaikurie per 6 ratus ....tai visai daug.
Dainiau , o apie automobilinio montavimą negalvoji? nekaikurie mūsiškiu turi pasidare ir pildimas paprastesnis.
Reikalas labai įdomus, bet kažkaip nesiryžtu. Tas bakas plokščias- daug nepripilsi, nes teliuškuosis ir skystų dujų gali papulti. Kas tada? Nežinau. Saugumo klausimas irgi nepaskutinėje vietoje. Būtų puiku, jei kas savo patirtimi pasidalintu.
Robertai manau tiek Tau tiek man tai neaktualu del tu ratu. Nors pas mane du lieti du su kalpokais.
Dainiau, palauk, nuvaziuosiu i paroda, paziuresime naujoviu, pasakysim. Svoris visada labai aktuali tema kemperiams. Paprastaisitam dalykui daug skiriama parodose. Aliumini kylojom, galvojom pirkti, manau kad viskas ten gerai su juo jei pinigai leidzia. Buna kartais iskart su matuokliu kur rodo likuti ant bako.
Del automobilinio bako tai nelabai palaikyciau. Ka darysi Ispanijoje kur balionai keiciami o nepildomi. O ir jungtis berods kitokia. As isivaizduoju todel ir montuoja i kemperius dideles talpos stacionarius. Esu mates 110 ltr, 180ltr. Mano 120 ltr, man metams per akis.
Parašyta: 2018-02-20 22:24:00
Žinutės: 2195
Prisijungė: 2012-09-21
Dainius.D parašė:
Arvydas.I parašė:
Bet jei dar įvertinti tai, kad vietoj 27 ltr dujų, užsipili tik 18 ltr, tai naudos praktiškai nebelieka
Iš kur tokie skaičiai? Bendra įprastojo baliono talpa 25ltr., o lengvojo 24ltr.. Kaina 50lt. ir 100lt..
Kompozicinis Geometrinė baliono talpa 24litrai. Užpildomas dujų kiekis 10 kg (18 litrų)
Parašyta: 2018-02-20 22:25:22
Žinutės: 2828
Prisijungė: 2012-10-03
Dėl Ispanijos nesupratau, ką reiškia keičiami? automobilines dujines įrangos balionas nepildomas? ar čia ne apie tai?
Parašyta: 2018-02-20 22:29:10
Žinutės: 2142
Arvydas.I parašė:
Dainius.D parašė:
Arvydas.I parašė:
Bet jei dar įvertinti tai, kad vietoj 27 ltr dujų, užsipili tik 18 ltr, tai naudos praktiškai nebelieka
Iš kur tokie skaičiai? Bendra įprastojo baliono talpa 25ltr., o lengvojo 24ltr.. Kaina 50lt. ir 100lt..
Kompozicinis Geometrinė baliono talpa 24litrai. Užpildomas dujų kiekis 10 kg (18 litrų)
Šnd buvau Butano parduotuvėje, kurioje konsultantas sakė, kad į paprastą jie pildo iki 22ltr, o į tą lengvąjį iki 21ltr..
Parašyta: 2018-02-20 22:31:13
Robertas.M parašė:
Dėl Ispanijos nesupratau, ką reiškia keičiami? automobilines dujines įrangos balionas nepildomas? ar čia ne apie tai?
Buitiniai balionai (tie kur paprastai stovi kemperiuose) nepildomi, o keičiami
Parašyta: 2018-02-20 22:36:23
Dainius.D parašė:
Arvydas.I parašė:
Dainius.D parašė:
Arvydas.I parašė:
Šnd buvau Butano parduotuvėje, kurioje konsultantas sakė, kad į paprastą jie pildo iki 22ltr, o į tą lengvąjį iki 21ltr..
Galima ir daugiau privaryti, bet viskas tik dėl saugumo..... Man vieną kartą privarė tiek,kad po mėnesio kelionės kai pasvėriau, "plaukai atsistojo"

Svėrė 21,5 kg. Išeitų, kad per mėnesį išnaudojau apie 1 ltr dujų. Gaila, kad nesvėriau, kai užpildė degalinėje
Parašyta: 2018-02-21 07:19:14
Robertas.M parašė:
Ispanijoje kitas standartas nei Europoje. Kazkur ziurejau video kad keiciama ir nepildo. Arvydas teisingai raso kad pas mus irgi draudzia pildyti . Kaip del masinines irangos nezinau. Bet bijau kad gali buti problemu. Visgi turi buti popieriai kad ji tvarkinga, patikrinta ir tt. Pvz mano kemperio yra popieriai kad yranga patikrinta ir sertifikuota. Apie Ispanijos balionus paieskosiu video veliau.
Paskutinis pakeitimas: 2018-02-21 08:35:11
Žinutės: 1606
Dainius.D parašė:
Arvydas.I parašė:
Dainius.D parašė:
Arvydas.I parašė:
Labai teisingai sakė. Įprastiniai balionai (tiek auto, tiek buitiniai) visada pildomi 80% talpos. 27L-20%=21.6L. Aš įprastai piluosi 23L. Į tą kompozicinį rašo 18L. Skirtumas 5L, nemažai... Įtariu nepirkčiau, geriau kažką iš daiktų kemperyje išmesčiau tiek sveriančių

Parašyta: 2018-02-21 11:46:50
Žinutės: 2828
Marijus.K parašė:
Robertas.M parašė:
Ispanijoje kitas standartas nei Europoje. Kazkur ziurejau video kad keiciama ir nepildo. Arvydas teisingai raso kad pas mus irgi draudzia pildyti . Kaip del masinines irangos nezinau. Bet bijau kad gali buti problemu. Visgi turi buti popieriai kad ji tvarkinga, patikrinta ir tt. Pvz mano kemperio yra popieriai kad yranga patikrinta ir sertifikuota. Apie Ispanijos balionus paieskosiu video veliau.
Dėl paprastu balionu tai visur tas pats, juos keičia ir tiek, maniau dėl auto duju kur stacionariai kažin kas naujo

, koks 8-9 metai atgal auto-duju Ispanijoje visai negalėjau užsipilti, jie jų paprasčiausiai neturėjo, klausinėjo ir stebėjosi kas čia per stebuklas ( net policininkas išsižiojęs apžiūrinėjo Barselonoje), bet jau pernai girdėjau kad plečiasi auto-dujos pas juos su baisia jėga...taigi butu kur užsipilti, bet realiai dujos labiau reikalingos ten kur šalta arba kada šalta šildymui, tokioje Ispanijoje kelių balionų po 21litrą porai men.
Parašyta: 2018-02-21 12:32:00
Kad pas juos yra skirtingi balionai tai tikrai. Pilna youtube apie balionu standartus, todel nieko nekeliu.