Home

Forumas

Nereikia karsciuotis. Kalbame temoje kur zmogus beveik visa kemperi persirinko. Tai kazin neatsirastu vietos akumuliatoriui? Nesakau kad nenaudok. Sakau kad manau kad galima apsieiti be jo mano nuomone. O jei kam reikia, as ne pries.
Žinutės: 422
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2013-06-29
Pas Toma tos vietos dar maziau,pats turejau toki pati kemperi :) Be to norint prisijungt papilfoma akumuliatoriu teisingai,senesnio tipo kemperiams tikrai reikia keisti elektros budos bloka,nes pakrovejas bus nepajegus pakraut du akumuliatorius.Dar lieka atviras klausimas kaip patrumpinsi gyvenima pacio automobilio generatoriui ?O nesiojama grneratoriu paemei ir isemei is kemperio,kai zinai kad kelioneje jo nereiks.
Aplamai visai gerai butu apie generatorius tema perkelt atskirai ,tikrai mielai paaiskinciau kodel rinkausi nesiojama generatoriu,o ne dar viena akumuliatoriu.
Žinutės: 2828
Nuotraukos: 4166
Koordinatės: 91
Prisijungė: 2012-10-03
Generatorių vežiausi į  kelionę su priekaba,  atrodė kad visko gali prireikti . Buvau pakūręs koki vieną kartą dėl įdomumo, o tampiausi daugiau nei mėnesį laiko honda 2kw po Europą. Nelabai ir reikėjo . Automobilio generatoriui krauti akumą ne tiek ir daug reikia sveikatos, žinant , kad ir priekabos šaldytuvą automobilio generatorius maitina važiuojant, o ten 10A pastoviai reikalauja.  Tai jei bent kokia saulės baterija yra ir dar nuo automobilio kraunasi, tai labai daug reikia vartoti , kad iškrauti normalų akumą, nebent pateisinčiau ilga stovėjimą kokiam miške pavėsyje, ar kur nors žiemą kaip reikėjo Paryžiuje, o kitais atvejais reikia ir atsistoti, kad kitiems netrukdytu burzgėjimas. Kas buvote Suvalkijoje sezono atidarime girdėjote kaip atrodo kai vienas mūsiškiu užkūrė generatorių, tai kitam gale tvenkinio susikalbėti sunkiai gavosi.
Tema išties butu gerai atskirti....
Na va tema Virginija isskyre. Aciu Jai. 
 Is esmes Justinai, as visiskai nenoriu parasyti " visi kas naudoja generatorius kvailiai ar neismaneliai" Zinau kad tokios diskusijos erzina, nes kiekvienas turi savo argumentus. Man diskusijoje su priekabomis irgi panasiai buvo. Trauk ji perkunas. Kam ko reikia tas ta ir vezasi. As tik nesuprantu poreikio tam ir viskas. Galvoju kad galima isspresti paprasciau ir pigiau. Bet juk generatoriu irgi galima pigiai isigyti deveta pigiai. Taigi tebunie. As tik dar viena dalyka noriu pasakyti, kas erzina beveik visus: kai uzkuria kur salia generatoriu ir tas savininkas isivaizduoja kad jis svarbiausias ir jam viskas galima, dar kaip Robertas raso susikalbeti neimanoma. Vat tada ir beda. Ir paaiskink tam zmogeliui kad visi nori tylos. Vat dazniausiai stojam ne miske, ne vienas. Kaip tada? Tai daug aspektu susideda, bet jei paausi vietoj pauksteliu ciulbejimo uzkurtu kas, greitai reiktu gesinti.
Generatoriu kuriu tik reikalui esant,nebuna net minciu jo kurt susiburimo vietose.Tiesiog nuvaziavus prie ezero,kai esi tokiose vietose kur buni vienas ar savoj kompanijoj,savaime aisku ten nera 220v vat tada jo prireikia,ne tik kemperiui,bet ir valties akumuliatoriu pakraut.Ne visuose ezeruose galima plaukiot su benzininiu valties varikliu,o iki lydeku nersto paibaigos tai daugumoj ezeru galima plaukt tik su elektros varikliu.Vat tada ir prireikia generatoriaus,nes dienos metu kai saules paneles ta akumuliatoriu galetu krauti(su salyga kad yra pakankamai saules rudeni ir pavasari,kas buna retai del sutrumpejusiu dienu)-jis buna valtyje.
Kas link kainos:mano isigytas naujas generatorius 700₩  kainavo tikrai pigiau nei kainuotu isirengt saules paneles,be to kai vaziuoju konkreciai i kempingus,jo net nesivezu.
Nezinau koki generatoriu kure per suvaziavima,kad taip baisiai girdejosi,gal koki tarskala dvitakti?Bet sito gamintojo generatoriai dirba isties tyliai.Mano atveju jis net nepasididina apsuku del apkrovos,nors paskutini karta buvo kraunamas akumuliatorius,kemperio saldytuvas perjungtas ant elektros ir lauke buvo prijungtas is namu atsivestas ventiliatorius 45 W,nes buvo labai karsta.Specialiai paziurejau,su vidiniu kuro bakeliu pradirbo siektiek daugiau nei 6ias valandas.Duodant pilna apkrova manau dirbtu 2-2,5 valandos.Savaime aisku tada ir garsas butu jo daug didesnis

Žinutės: 2828
Nuotraukos: 4166
Koordinatės: 91
Prisijungė: 2012-10-03
Justinas.S parašė:
Generatoriu kuriu tik reikalui esant,nebuna net minciu jo kurt susiburimo vietose.Tiesiog nuvaziavus prie ezero,kai esi tokiose vietose kur buni vienas ar savoj kompanijoj,savaime aisku ten nera 220v vat tada jo prireikia,ne tik kemperiui,bet ir valties akumuliatoriu pakraut.Ne visuose ezeruose galima plaukiot su benzininiu valties varikliu,o iki lydeku nersto paibaigos tai daugumoj ezeru galima plaukt tik su elektros varikliu.Vat tada ir prireikia generatoriaus,nes dienos metu kai saules paneles ta akumuliatoriu galetu krauti(su salyga kad yra pakankamai saules rudeni ir pavasari,kas buna retai del sutrumpejusiu dienu)-jis buna valtyje.
Kas link kainos:mano isigytas naujas generatorius 700₩  kainavo tikrai pigiau nei kainuotu isirengt saules paneles,be to kai vaziuoju konkreciai i kempingus,jo net nesivezu.
Nezinau koki generatoriu kure per suvaziavima,kad taip baisiai girdejosi,gal koki tarskala dvitakti?Bet sito gamintojo generatoriai dirba isties tyliai.Mano atveju jis net nepasididina apsuku del apkrovos,nors paskutini karta buvo kraunamas akumuliatorius,kemperio saldytuvas perjungtas ant elektros ir lauke buvo prijungtas is namu atsivestas ventiliatorius 45 W,nes buvo labai karsta.Specialiai paziurejau,su vidiniu kuro bakeliu pradirbo siektiek daugiau nei 6ias valandas.Duodant pilna apkrova manau dirbtu 2-2,5 valandos.Savaime aisku tada ir garsas butu jo daug didesnis

Na čia kaip ir aiškus argumentas, bet likusį laiką norint keliauti su elektra vistiek teks normalų saulės kolektorių ir akumus...
Na va kaip aiskiai isdestei savo poreikius. Pavyzdziui as tokiu poreikiu neturiu ir man jo nereikia. O Tu matyt kartais neissiverti.
Robertas.M parašė:
Justinas.S parašė:

Na čia kaip ir aiškus argumentas, bet likusį laiką norint keliauti su elektra vistiek teks normalų saulės kolektorių ir akumus...
Pries tai turetame kemperyje buvau isidejas didele saules panele(jei gerai pamenu 245w).Su dabartiniu kemperiu turedamas generatoriu jauciuosi daug "mobilesnis'" elektros atzvilgiu.Nes velyva rudeni,kai temsta pavakary ir vakarai bei naktys buna 0+10C,kemperis reikalauja tikrai daug elektros,o saules daznai buna "tik per sventes " :)
Mes laukinėje gamtoje bunam tik Lietuvoje,jei judam i Europa,apsistojam kempinguose.Nebent pacioj kelionej ,kai reik tik permiegot,tada renkames aiskteles
Vien todel si karta pasirinkau generatoriu,o ne saule.Bet jokiu budu nesakau kad taip ir bus visad,gal ateityje ir saule ikinkysim elektrai gamint.
Kemperis kai reikia daug elektros
Skaiciai kiek suprantu neblogi:
Reichweite: 200 KilometerAufladedauer: 24 Stunden bei 230 VoltLeistung: 80 Kilowatt
Cia jau galima vadint "električka",nes 200km net gali nuvažiuot ant elktros,kiek suprantu ;)