Parašyta: 2018-03-17 19:14:45
Nu va ziuriu dabar Ispanija. Jauciu per 4 dienas sunkiai iki Malagos, o lektuvu turbut per 4 valandas. 

Nu bet vistiek kemperiu vaziuosiu. Kad ir per savaite 

Arvydas.I parašė:
Aš pernai į Portugaliją važiavau apie savaitę, atgal irgi panašiai, bet visai nesigailiu dėl 'tuščiai sugaišto laiko'Šiemet iki Graikijos, matomai, gausis irgi panašiai.... bet gi atostogos, o ne atsižimėjimas tarpiniuose taškuose
Marijus.K parašė:
Arvydai Tu labai klysti del sugaisto laiko. Neziurint kas kaip vaziuoja , as nezinau geresnio laiko nei vaziavimas kemperiu. Nera geresnio laiko kai esi 'uzdarytas' su savo seima, kuriai daznai per darbus nerandi laiko. Kai gali issikalbeti su zmona, nes suvoki kad laiko marios , o per kasdienybe nepamatai nuostabiu dalyku. O kur tada ir kiek vaziuoji ne taip ir svarbu. Turbut pats kraupiausia situacija, kai su artimu zmogumi po pusdienio bendravimo nebezinai ka sakyti. Tai liudija kad susvetimejai. O kemperis niekada to neleis.
Gintaras.K parašė:
Kažkur esu rašęs, kad būtent su kemperiu išmokau važinėti lėtai. Su lengva man kažkaip 90 km/val nesivažiuoja... Kadangi esu 'benamis', t.y. nuomininkas, per tuos metus teko išbandyti daug visokių kemperių. Patys pirmi , kuriais keliavom 2004, 2005 metais buvo lėtapėdžiai ant senos geros FORD Transit bazės, su paprastais varikliukais. Iki 100 km /val. įsibėgėti buvo galima tik nuo kalno ir pučiant palankiam vėjuiTaip ir pripratom, kad su kemperiu keliaujama lėtai. Neskubant, pasidairant, bendraujant, aplankant pakeliui tai, kas įdomu. Gerai čia buvo pasakyta: nori nukakti greitai - tam yra lėktuvas. Žinoma, dabartiniai kemperiai važiuoja daug greičiau, nei tie senukai, bet ar tikrai reikia lėkti? Gerai - lėkdamas gal per valandą nuvažiuosi 5 ar 10 km toliau - ką tai keičia? O minusai - kuro suris daugiau, sustabdyti bus problematiška, saugumo sumažėja žiauriai... Teko Lenkijoje provėžuotuose keliuose lenkti fūras, važiuojančias apie 85 km/val - nieko gero. Žinoma, paskui jas vilktis irgi nieko gero, tad stengiamės Lenkiją kirsti naktį, jei nelyja ir ne rūkas. Apskritai atostogos tam ir skirtos, kad 'nuimt tempą', pailsėt, atsipalaiduot... ir jei per jas lėksim, skubėsim, lenksim, nervuosimės - tai kokios čia atostogos?
![]()
![]()