Home

Forumas

Žinutės: 954
Nuotraukos: 1003
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2013-07-24
Arvydas.I parašė:
Puikūs reportažai:geras:
Gal jau reikėtų Irina.J suteikti klubo nario statusą
Pritariu visu 100
Žinutės: 585
Nuotraukos: 1217
Koordinatės: 4
Prisijungė: 2012-09-21
Arvydas.I parašė:

Ir Majai taip pat:plojimai:
Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Prisijungė: 2012-10-03
Valius.V parašė:
Arvydas.I parašė:
Pritariu visu 100
:geras:
Žinutės: 106
Nuotraukos: 807
Prisijungė: 2013-01-29
Ir aš pritariu!Šitiek puikių reportažų! Tiek išsamių aprašymų!
Žinutės: 199
Nuotraukos: 0
Prisijungė: 2016-10-21
Oi, ačiū labai visiems! Net nežinojau, kad yra kažkoks ypatingas statusas!

Eisiu, paskaitinėsiu :) 

O kol kas dar Yellowstone - mano pati gražiausia vieta visuose JAV.

Jau sakiau, kad man Amerikoje gražiausia vieta - Yellowstone? Berods, taip :)) Ar žinote, kad visas nacionalinis parkas išsidėstęs ant milžiniško aktyvaus supervulkano? Čia dėl jo viskas čia verda, garuoja, veržiasi ir burbuliuoja? Ir kad žemės drebėjimai čia - norma. Beje, vieną (pirmąjį mano gyvenime!) mes patyrėme, ir ne šiaip kokį, o beveik 4 balų. Jis buvo trumpas, bet pajautėme gerai :)  Pagalvojau, kad tai mano vyras mus išdūrinėja ir kažkodėl nusprendė pasiūbuoti mūsų namą :D Bet po kelių sekundžių supratau, kad ne, nes jis atbėgo iš lauką sakydamas, kad matė, kaip judėjo medžiai ir spėjo pasisupti kėdėje, kurioje skaitė :) 

Vienas iš populiariausių parko geizerių - Old Faithful, kurį rodžiau praeitą kartą. Šalia jo yra išsidėstęs Viršutinis geizerių laukas. Jį šiandien ir parodysiu - čia daug geizerių ir spalvotų baseinų. Pabaigoje dar kartą pamatysite Old Faithful netyčia pagautą išsiveržimą, tik iš kitos pusės. Čia yra didžiausia geizerių koncentracija pasaulyje, taip pat ir aukščiausi pasaulio geizeriai (jų išsiveržimo nematėme, reikėjo laukti kelias valandas). Mano mėgstamiausi - spalvoti baseinai.

Mums labai patiko Salt Lake City miestas (Jutos sostinė). Didelis, gražus, tvarkingas, daug įdomių lankytinų vietų, muziejų. Nuvykome į paukščių sodą pačiame miesto viduryje, ir ten prisižiūrėjome daug-daug įvairiausių paukščių (didžiųjų paukščių šou jau rodžiau). Dar viena įsimintina atrakcija vaikams buvo pamaitinti gražiąsias geltonas papūgėles. Jos labai mėgsta obuolius, ir už nedidelį mokestį, atėjus nustatytu laiku, galima jas pamaitinti iš rankų :) Buvome labai laimingi.

Yellowstone pagrinde yra geizeriai ir terminiai baseinai, bet yra ir paprastų krioklių. Nes kur didelė upė ir kalnai, ten ir kriokliai. Trumpas filmukas apie juos.

Kai lankėmės Universal Studios pramogų parke Holivude, mėgstamiausias visų šou buvo gyvūnų aktorių pristatymas. Jis linksmas ir labai įdomus. Jame lankėmės gal 10 kartų (mes turime abonementus, ir kai jau būname Los Andžele, lankomės dažnai). Dalis šou - kai iškviečiamas berniukas iš salės sudalyvauti pasirodyme su šunim. Ir Kristoferis užsidegė žūtbūt būti tuo berniukų. Misiją vykdėme visi kartu - kelis kartus vėl ėjome į tą šou, pasiūliau užsidėti ryškų džemperį, tėtis kumštelėjo, kuriuo momentu jau reikia šokti nuo suolo ir mojuoti rankomis vedėjai :D Ir bingo! Pavyko! Tai buvo viena laimingiausių dienų Kristoferio gyvenime :)

Yellowstone man taip patinka dėl to, kad jis toks spalvingas ir toks SKIRTINGAS. Jame vis rasi naujų, stebinančių dalykų. Ši vietelė vadinasi Artist's Paintpots - Dailininko dažų paletė. Čia yra pastelinių spalvų, neskaidrių baseinėlių, jų forma ir išsidėstymas, ypač žiūrint nuo kalvos, išties labai primena dažų paletę. 

Ir čia yra viena įsimintiniausių vietų visame nac. parke - du mažiukai balti purvo baseinėliai. Bet tokių niekur kitur nėra - jie visiškai balti, tarsi pripildyti susmulkinto gipso. Iš tikrųjų tai yra pilkas  molis. Čia yra mažiau vandens ir padidintas rūgštingumas, kuris tiesiog susmulkina uolienas, dėl to susidaro ne šaltiniai, o purvo baseinai. Burbulai prisipildo ir susprogsta. Kartais susidaro labai gražus didelis taisyklingos formos burbulas, ir vėliau susprogsta su labai maloniu ausiai "pliumpt", o kartais baseinas tiesiog "spjaudosi" savo klampia mase. Ilgai stovėjome ir klausėmės sprogstančių burbulų garso - niekada nepamanytumėm, kad tas garsas gali būti toks malonus :) Video pabaigoje bandžiau jį užfiksuoti - įsiklausykite ;)

Dar vienas vaikų muziejus. Maja juos labai mėgsta, čia išties labai įdomu. Kristoferis jau mažiau, užaugo, bet ir jis dažniausiai randa sau įdomių dalykų :)