Parašyta: 2014-02-08 13:22:24
Kestutis.T parašė:
Kad visi naudojames navigacijos prietaisais, suprantama, bet yra daug programu ir prietaisu, tad galime pasidalinti patirtimi. Antra, reikia rasti idomius marsrutus,tinkamas vietas sustoti ir poilsiauti. Kur renkames informacijos. Kemperiavimo tradicijos Lietuvoje tik mezgasi, tad lietuviu kalba internete ne kazka rasi. O kemperuotoju europoje begalo daug, patirties taip pat.Mes kelioneje naudojame is karto dvi navigacijas Kemperiams skirta Snooper ir Tom Tom. Kodel dvi, pasitikrinu marsruta, jei siulo skirtingus kelius, nes yra klaidu programose. Man teke naudotis ivairiomis, bet kol kas lygiu Tom Tom neradau. Kemperines - sunkvezimines navigacijos patogios tuo, kad galima uzsideti aukscio ir svorio apribojimus, ji kelyje ispeja, kad nepasuktum netinkamu marsrutu, bet Snooper nera tokia patogi operatyviai naviguoti, silpna grafika.Antras irankis, tai Apple Apps "YouCamp" Juos rekia pirkti, yra atskirai populiariausios salys, man asmeniskai tai pagrindinis irankis renkantis kempingus. Siprogramele turi pagrindine informacija, klasifikacija, zemelapiai ir gan patogi. Bet reikia nepamirsti, kad nei viena programa nerodo 100% KEMPINGU.Daznai tikrinuosi TripAdvisor pasisakymus. Kas neskaito angliskai, galima issiversti per google verteja.Kas met perkame ACSI nuolaidu kortele. Atsiperka vos ne pirmame brangesniame kempinge, prisijungusiam prie sios sistemos (iskyrus leipa-rugpjuti), nes kainuoja 14 euru plius atsiuntimas apie 5. Ju tinklalapis tai pat informatyvus.Ir pats svarbiausia- internetas kelyje. Mes perkame tos salies ku poilsiaujame internetine SIM kortele. Tikimes, kad nuo liepis 01 d. bus esmisniai rooming ikaniu pasikeitima, tad naudosimes Lietuviskomis. Paskutisnis atradimas, mobilus WIFI routeriukas su baterija, tai svarbu kai nera 220 itampos. Turime kemperyje mobilu WIFI, prie kurio jungaimes su bet kuriuo telefonu ar plansete. I keliones PC nebesivezam, naudojames tik plansetemis.Gal si informacija nera kaz kuo ipatinga, bet gal kam pravers.
Taip tikrai "nei viena programa nerodo 100% KEMPINGU", bet galima pačiam susikelti į programą visus reikalingos šalies kempingus, stellplatz, planuojamus aplankyti objektus, jų aprašymus bei visa kitą informaciją, kurios gali prireikti kelyje ir, žinoma, visą kelionės maršrutą. Įkeliamos informacijos kiekis niekaip neribojamas. Labai patogu kai per tas pačias valstybes tenka važiuoti ne vieną kartą, nes maršrutą galima daryti ant jau buvusių (senesnių) kelionių.
Tą leidžia padaryti MapPoint ir AutoRoute programos. Yra, ir dažniausiai, tie, kurie neturi kantrybės gilintis į labai plačiai programų galimybes, pasisakančių, kad tai "labai blogas" pasirinkimas.
Aš AutoRoute, vėliau, kai atsirado variantas Europai, MapPoint naudoju nuo 2007 m. Ir dar nei karto nenuvylė, nors anksčiau esu išbandęs ne vieną.
Dar vienas, mano supratimu, didelis jų privalumas, kad važiuojant galima naudotis dideliu nešiojamo kompiuterio ekranu. Ypač gelbsti toliaregiams 

Daugiau informacijos, nors ir seniai reikalaujančios atnaujinimo, mano puslapyje Kelionių vadovas