Noriu pasidalinti savo patirtimi isigyjant kemperi. Vartant zurnalus, skaitant ir ziurint info internete buvau issirinkes Adria. Paciupinejus gyvai, - persimeciau prie Burstner, bet kadangi Lietuvoje jo rasti paciupineti nepavyko, nusprendziau nuvaziuoti i Diuseldorfa (didziausia EU kemperiu ir turistinio inventoriaus paroda) ir susipazinti is arciau, nes jau buvau susidures su Adria, kad nuotraukoje viskas gali buti zymiai graziau nei pamacius realiai bei ivertinus darbo ir medziagu kokybe.
Ten viskas labai greitai pasidaro aisku, nes visi gamintojai ir dauguma gaminamu modeliu yra vienoje vietoje. Praktiskai i visus gali ilipti, paciupineti rankeneles, stalvirsius, isitikinti vidaus sienu, duru tvirtumu, suleidimo tikslumu, konstrukcija ir t.t.
PVZ. ilipus i Adria metalines duru rankeneles jau buvo pusiau baltos, nes nuo zmoniu ranku chromavimas nuejo ir liko balta plastmase su chromo likuciais. Sienu pertvaros kaip is kartono, linguoja kai uzdarai ar atidarai duris, kurios taip pat pakankamai gleznos, banguoja ir vercia manyti, kad greiciausiai vaziuojant keliu visa si konstrukcija jei ne is karto tai po kokiu metu kitu dainuos garsiau uz radija
Taigi paroda man padejo apsispresti uz Carthago, nors iki tol apie toki gamintoja net nezinojau kad jis egzistuoja. Veliau nepatingejau nuvaziuoti i gamykla. Ten organizuojamos ekskursijos, kuriu metu gyvai pamatai, kaip surinkinejami sie kemperiai, gali su issirinktu sesti ir pavaziuoti pats. Man paklausus ar galima pabandyti, - sulaukiau kl. kuri nori?, pasakiau kuris domina, paieskojo raktu, idejo i sauja ir sako vaziuok. Nei jokiu dok pildymu, nei kas as toks ar pan., o juk vaziuoti ruosiausi uz gamyklos teritorijos, zodziu pasitikejimas klientu, malonus bendravimas, viskas super. Tai tokia patirtis is ten.
Dabar siek tiek info, jei kas planuoja isigyti is dileriu Lietuvoje: Carthago dileriai yra Techruna Klaipedoje. Bendravo maloniai, jiems jokiu priekaistu. Turi viena gyva E line linerclass (su dviguba asimi gale), parode, bet jis ne tokio isplanavimo kaip as norejau. Pradejom kalbeti apie galimybe uzsisakyti ir tada jau pasidare idomiau. Kalbejausi 2016m rudeni. Komplektacija suderinom, kainas tik daug maz, nes jis bus gaminamas 2017m. o jie 2017m. kainu dar nezino, jos bus apie metu gala. Pati kemperi galesiu gauti tik 2017m gale arba 2018m pradzioje. Gamykla uzversta uzsakymais ir anksciau niekuo padeti negali. Isvada: Perkant is lietuviu kainos nezinai, arba suzinosi po kokiu 3-4men. auto gausi po metu ar siek tiek daugiau. Todel kitas var. yra pirkti is dileriu Vokietijoje arba tu kurie ju parduoda daug (jie parduoda po 50 ir daugiau kemperiu i metus), kurie yra rezervave gamyba menesiais ir zino, kad ta menesi gaus 2 kemperius, kita 8 ar pan, todel klientams gali pasiulyti isigyti zymiai greiciau, geresne kaina ir norimos komplektacijos(ja reikia patikslinti prie 2 men. iki gamybos pradzios) Tokia mano patirtis, tikiuosi kam nors bus naudinga.