Domantas.M parašė:
Kad ir kaip beskaičiuoju, kaina skiriasi nedaug, ar surinkinėjant 50Ah lifepo4, ar pirkant Lietuvoje švininį gilaus iškrovimo su 100Ah, jei išties jie neturi pusės ir daugiau deklaruojamos naudingos talpos, arba vėl kažkur klystu.. Bet man vis tiek įdomu kaip tiksliai pasireikštų ar kokia žala būtų dėl neišbalansuotų celių? Nes balansavimui tuomet irgi tektų pirktis prietaisą, su viltimi po naudojimo parduoti, bet išvengti to labai norėtųsi
Šiaip naudosime priekaboje, tai mažesnis svoris tempiant galvoju visada bus geriau
Kolegos, nėra ties tos problemos dėl nesubalansuotų celių. Neklaidinkite kitų, kas patys neišmanote.
Domantai, viskas yra gerai, nereikia jokių prietaisų balansavimui, viską sutvarko standartinis balansas. Jis dar ir apsaugo nuo iškrovimo perkrovų ir nuo įkrovimo neigiamoje temperatūroje.
Jei turi klausimų, parašyk į PM, susiskambinsim.
Pas mane stovi LiFePO4 akumas jau metai, pas draugą - dar ilgiau.
Abu nusimetėme po keliasdešimt kilogramų svorio, greitas pakrovimas, įtampa visada apie 13 V, viskas super. Pas mane dar atsirado papildomas bagažo skyrius, kur buvo vieta dviems švininiams akumuliatoriams. LiFePO4 akumuliatorius tilpo į saloną šalia vandens bako.