Home

Forumas

Arvydas.I parašė:
Jei aš teisingai suprantu, C kategorija yra skirta tiek komerciniams, tiek auto namams (kemperiams). Bent taip sako ekspertas nurodytame straipsnyje:
 Zusatzangabe: Die Buchstaben zeigen eine erhöhte Tragfähigkeit an. CP steht für Camping, C für Commercial – beides für Reisemobile gängig. Manchmal werden aber auch Extra-Load-Reifen (XL) verwendet.

Tai kad cia raso kad CP kemperiams, o C komerciniam?
 Nezinau kaip Jus eksploatuojate savo automobili, bet apie vasarines ir ziemines ne vienas straipsnis parasytas ir reportazas . Kokia prasme irodineti kitaip. Nebent yra noras irodyti kad esi kietas ir gudresnis nei kiti. Deje mano profesijos srityje tokie procesai dazniausiai susije su saves menkinimu ir vertes praradimu. As manau kad keikvienam daiktui savas laikas . Tiesiog universaliu daiktu nera. Kitaip visko uztektu po viena.
 Nesuprantu ar cia Ziguli laikai dar like, kai padangos buvo tik vienos vasarines .....

Žinutės: 1312
Nuotraukos: 23
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2014-10-13
Arvydas.I parašė:

Tuščios kalbos pas tuos, kurie kalba iš įsitikinimo, visiškai to neišbandę, nes taip galvoja ar taip kažkada sakė 'autoritetingas' žmogus.

Aš kemperiu jau 11 metų atvažinėjau su M&S, o lengvajai Chrysler 300M jau 12 metų statau tik žiemines. Ir viskas gerai, nebent gal dėvisi greičiau, bet ne ant tiek, kad apsimokėtų permontuoti du kart per metus
As juk rasiau kad keiciau padangas nes jos nelaike svorio ir dilo krastai !  Tik perputus jas galejau sustabdyti krastu dilima. O tai nesaugu.Tada susimontavau laikinai senas camper padangas ir supratau kad su jomis viskas gerai.Pas mane gamintojas nurodo taip   O kaip nurodoma jums ?

Man irgi nurode tiek padangu pardavejas pusti max, tiek ant masinos uzrasyta kaip pas Tave 5,5. Ir Iveco ir Fiat.
Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21
Atvirai sakant, nenoriu būti nei "kietu", kaip čia kai kurie bando suvartyti, nei "minkštu"....
Tiesiog vadovaujosi logine samprata, kuri nebūtinai turėtų sutapti su "verslo" balsu.

Kažkas rašė, kad ant kemperio turi būti gamintojo žymos apie rekomenduojamas naudoti padangas.
Nepatingėjau nuvažiuoti į aikštelę ir nufotografuoti ją:

Suprantu, kad atsiras tokių, kurie teigs, kad kemperio gamintojas "pamiršo" pakisti lentelę sumontavęs kemperį, ji tiesiog liko nuo Ford Transit autobusiuko:D Tokių tikrai bus, bet čia tai jau jų "kietumo" įrogymai:hi:
Aš asmeniškai nemanau, kad Dethleffs kemperio gamintojas klysta, nurodydamas naudoti 215/75R 16C, teisūs yra teigiantys, kad visgi turėtų būti kemperinės CP:baisu: 

Marijus.K parašė:
Arvydas.I parašė:
Jei aš teisingai suprantu, C kategorija yra skirta tiek komerciniams, tiek auto namams (kemperiams). Bent taip sako ekspertas nurodytame straipsnyje:
 Zusatzangabe: Die Buchstaben zeigen eine erhöhte Tragfähigkeit an. CP steht für Camping, C für Commercial – beides für Reisemobile gängig. Manchmal werden aber auch Extra-Load-Reifen (XL) verwendet.

Tai kad cia raso kad CP kemperiams, o C komerciniam?
 Nezinau kaip Jus eksploatuojate savo automobili, bet apie vasarines ir ziemines ne vienas straipsnis parasytas ir reportazas . Kokia prasme irodineti kitaip. Nebent yra noras irodyti kad esi kietas ir gudresnis nei kiti. Deje mano profesijos srityje tokie procesai dazniausiai susije su saves menkinimu ir vertes praradimu. As manau kad keikvienam daiktui savas laikas . Tiesiog universaliu daiktu nera. Kitaip visko uztektu po viena.
 Nesuprantu ar cia Ziguli laikai dar like, kai padangos buvo tik vienos vasarines .....

O ką reiškia frazė "beides für Reisemobile gängig"?
Žinutės: 1606
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Prisijungė: 2012-10-03
Atsiverskit bazės savininko vadovą. Ten visada būna lentelė, kurioje parašyta prie kokio auto svorio kiek pūsti oro į C padangą. Ant šitų lentelių, kurias fotkinat, nurodyti max slėgiai su pilna apkrova.

Tomas.J parašė:

Atsiverskit bazės savininko vadovą. Ten visada būna lentelė, kurioje parašyta prie kokio auto svorio kiek pūsti oro į C padangą. Ant šitų lentelių, kurias fotkinat, nurodyti max slėgiai su pilna apkrova.

Deja, bet tokio neturiu. Senas šeimininkas neišsaugojo

Bet, manau, kad į priekinius 3,5, o įgalinius 3,7-3,9. Panašiai buvo MB100 -3,5 ir 3,7, bet jo svoris buvo 3,0 t.
Žinutės: 1606
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Prisijungė: 2012-10-03
Kaip ne keista auto svoris ne viską lemia. Pas mane dabar masė 3,5T o pr. padangų max slėgis 2,6-2,8bar (priklausomai kiek pakrauta), galinių iki 4. O Ducato svėrė berods 3,2T, o max slėgiai buvo berods 4 ir 4,5.
Prie progos įmesiu nufotkintą lentelę- labai įdomūs slėgiai.

Žinutės: 32
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2016-08-18
Jei kas naudojate sias padangas, tai gamintojo rekomenduojamas slegis, prie apkrovos nurodytas toks:
Janis.C parašė:

Autobuselui padangeliu su c raide jieskoti neriaikia.O kemperui skirtu ne tiek jau daug kas pasiulo.
Padangulyderis.lt turi tų CP padangų didelį pasirinkimą. Atsiunčia nemokamai per 72 val (rašo), realiai per savairę. Įmonės bankas Andoroje.