Home

Forumas

Žinutės: 37
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2017-06-18
Ričardas.V parašė:
Proventa.T parašė:
Baikit fantazuot, i krovinini busa kurio nuosava mase 2700kg kraunu 3300kg svori ir lekioju autobanais po 130km/h. Susprogdines buvau du kart priekine padanga ir du kart galine. Ir sprogo tik nuo senatves ir plikumo. O sprogus padangai nieko baisaus neatsitinka, dumu tik pilnas salonas. Neapversi niekad tokio svorio
Na štai ir atsakymas. Kas norėtų tokios atostogų kelionės ?
Nusiperki naujas padangas su C raide ir nesuki galvos. 
Žinutės: 423
Prisijungė: 2016-03-01
Su C raide, pasiziurekit kiek PSI yra, 58 ar 63  Abi panasiai,  galima max 4.5 apkrova vienam ratui 900kg. Ir be problemu tada, iputus 4 ir pasikrovus bus 4.2 - 4.3 atmosferos.
Žinutės: 2828
Nuotraukos: 4166
Koordinatės: 91
Prisijungė: 2012-10-03
Vykantas.V parašė:
Tomas.J parašė:
Ir dar prie +35 oro temp. ir 120km/h greičio iš 5 gaunasi gal kokie 6,5?
Nesukčiau daug galvos ir pūsčiau 4,5. Pas mane buvo 3100kg masė ir pilnai užteko 4,5. Dabar pučiu priekyje 2,8. MB rašo, kad tiek užtenka, o būdelės gamintojui per daug sudėtinga apskaičiuoti (vis tik NASA lygio uždavinys) kiek daugiau reiktų dėl padidėjusio svorio, todėl nieko visai nerašo :D

Mano padangos M/S su geru protektoriumi,tai važiuojant susidarė įspūdis,kad šiek tiek plaukioja kemperiukas,tai vat ir suku galvą ar dėl to kad padangos mišinys minkštas vasarai,ar kad oro mažokai? mano kemperiukas su alkova,tad galimai  prie 90-100km/h  reaguoja i vėja,kaip būrlaivis gaudo visus gūsius :hmz:
Jau ne karta apie tai diskutuota, jei padangos ne kemperinės tai ir plaukioja, tos kiek geresnes ir kiektais stabiliau važiuoja, man regis Aurimas apie tai rašė kažin kada .
Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21
Vykantas.V parašė:
Turiu nusipirkęs 15 metu  Yokohama C(MS) padangas,kaip ir nieko baisaus,bet Fiatas ant durelių rašo,kad turi būt 5 bar, o ant padangų gamintojas rašo,kad maximumas 65 psi,kas gaunasi barais 4,5.,klausimas,kaip manot jei pripūsiu padangas iki 5 barų? nebus per daug padangoms?
mano kemperiuko max 2800kg.
Vat čia pradedu mąstyt kad mano padangėlės per silpnos mano kemperiukui.
:baisu:

Atsargos koficiantas, aišku, yra, bet daugiau kaip 5%, manau, nereikėtų viršyti, t.y 4.7, bet tai visai nesurišta su padangos apkrovimu. Apkrovimą nusako svorio indeksas, pav 116/114 (1250/1180 KG). Visa lentelę galima pažiūrėti čia. Kemperiams iki 3,5 tonos svorio indekso 116/114 turi užtekti, net jei ruošaties jį perkrauti.
Pagal apkrovą 2800 kg kemperiui, gali pakakti ir su svorio indeksu 113/111. Reiktų žiūrėti lentelę, kaip pasiskirsto svoris tarp priekinio ir galinio tilto. 
Pav. mano kemperiui 113/111  gaunasi ant ribos, todėl tiek žiemines, tiek vasarines rinkausi su indeksu 116/114. 
Dabar jau tiksliai nepamenu kiek, bet su šiuo svorio indeksu ir PSI didesnis. Kai montavo, buvo paskaičiavę, kad galima pūsti iki 5,2.

Žinutės: 360
Prisijungė: 2013-07-05

Sveiki,

noriu pasidalinti patirtimi apie C (krovinines) ir CP (kemperines) padangas.

Du kemperius iš eilės naudojau "Roadstone AT/RV" padangas. Tai normalus gamintojas iš JAV, tačiau mažiau žinomas Europoje (čia informacija iš Lietuvos importuotojo).

Neoficialiai sakoma, kad AT/RV santrauka reiškia (A)ll(T)eraim/(R)ecreactional(V)ehice, kad lietuviškai reiškia visoms kelio dangoms ir kemperiams skirtos padangos.
Oficialiai, tai tiesiog krovininės padangos.

Prieš kelias savaites nusipirkau ratus su Michelin Agilis CP (kemperinėmis) padangomis.

Ispūdžiai:
Michelin, net 1 atmosfera kiečiau pripūstos nei Roadstone, ant asfalto važiuoja tyliau ir minksčiau. Smagu.

Tačiau...  nuvažiavus į mišką, į žinomą aikštelę, su Michelinais užklimpau beveik lygioj vietoj. Grįžtant teko labai atsargiai važiuoti, nes ratai prabuksuodavo miško keliuke, kur su senomis padangomis, net minčių apie buksavimq nebūdavo.

Mano išvada sau tokia: važiuoti asfaltu su Michelin Agilis CP yra smagiau, tačiau jei mėgsti gamtą ir nuošalias, ramias vietas, tai su jais geriau nerizikuoti.

Nepriimkite šio laiško už "Roadstone AT/RV" reklamą, nes neužsiimu jų platinimu ir šios padangos jau nebegaminamos.
Žinutės: 1606
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Įdomi ir labai naudinga info. Ačiū.
Dar vienas argumentas (prie daugelio) kodėl man nereikia CP.

Bet tai ir misko keliuko bukle galejo stipriai skirtis, kaip ir padangos protektoriaus raštas. Manau ne visai korektiškas sulyginimas gavosi dėl klimpimo. 
Fiat apskritai lygioj vietoj su bet kokiom padangom klimsta. Ir tai labai priklauso kiek pakrautas. Dabar vaziuoju su kemperinemis padangomis galu varomu kemperiu. Ne minciu apie klimpima kur nors.
Žinutės: 37
Prisijungė: 2017-06-18
Vat jus man paaiskinkit pvz kuom skiriasi kemperis nuo buso su kvadratine buda? Plotis tas pats, aukstis buso daznai didesnis, svoris su kroviniu irgi daznai didesnis. Kodel busui tinka C, o kemperiui ne?:)

Ar ne marketinginis triukas cia? Kaip specialios zvakes masinom su dujom?
Čia tiks spelionė, bet gal yra tame tiesos, kemperiai su alkova turi kiek kitoki svorio paskirstimą ir buringumą, jei žiūrėti vien svorį , tai gal ir marketingas, bet jei ta svorį perkeli į priekį ir dar pakelti automobilio elgesis keičiasi, gal jam ir reikia kokiu kitokiu, ,kietesnių padangų, mano senas kemperis važinėjo su paprastom c , nors ir alkovinis, bet buvo lengvas, dabartiniam jau pirkau su CP , nežinau kaip elgtusi jei peraučiau, bet jis be alkovos. Puikiai pamenu kaip buvo rašoma vieno iš musu , kad pakeitus stabilizavosi ir nebeplaukioje , manau rastume forume , jei tai ne saviapgaule tai gal ir turi įtakos? Kol normalių testu kas nors patikimas nepadaris , nesupjaustis ir neišnagrinės tai ir speliosime ;)