Home

Forumas

Žinutės: 1312
Nuotraukos: 23
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2014-10-13
Nelabai iziuriu ! 80PSI  Tai 5.5bar.Kiek atsimenu jusu lenteleje nurodyta 5.0 bar Tai 5.0bar ir laikykite
As pusciau kiek ant kemperio parasyta. I savo Ducato pusdavau berods gale 5,5 priekyje 5. 
Žinutės: 1606
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Prisijungė: 2012-10-03
Kiek suprantu, foto parašytos padangos apkrovos prie tam tikrų slėgių. Didžiausias leistinas slėgis nurodomas- MAX PRESS... žymėjimu (arba labai panašiai).

Žinutės: 459
Nuotraukos: 2826
Koordinatės: 3
Prisijungė: 2016-02-10
Viena diena, nuvykau i aikstele pasiziureti, kokios istikruju stovi padangos ant mano kemperio. Na ir pasirodo, kad 215-70 R 15C 109/107 . Nupirkau su tokiomis ir atvazynejau dar du metus. Dar perejau per visa aikstele, apziurejau dar 10 kemperiu, ir tik pas dvieju kemperiu padangos buvo su CP .
Tai kaip Žemaičiai sako, ale nieka nevuodi, gal ir su C muviet... :)
Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21

Tarp kitko, padangoms apert raidžių "C" ar "CP" ir padangų išmatavimų, dar labai svarbūs skaičiai 109/107 (gali būti ir 116/114, prytaikytos didesniai apkrovai), 8PR (gali būti 10PR, daugiau sluoksnių todėl ir atsparesnės mechaniniams poveikiams), ir kiti rodikliai, kaip kuro sąnaudos dėl sukibimo su asfaltu, sukibimas lietui lijant, triukšmingumas ir 3PMSF (žieminėms padangfoms). Padandose C visus juos nesunkiai galima pasirinkti, o CP - tokio pasirinkimo nelabai yra. 
Nes jos siaip yra is karto pritaikytos didesnems apkrovoms, mazesnis riedejimo pasipriesinimas, ilgesnis tarnavimo laikas. Didesnis atsparumas stovejimo daromai zalai. Tai nieko rinktis ir nereikia. Todel ir slegis dazniausiai laikomas maksimalus padangai.
Nezinau as nupirkau kemperi su padangomis C raide.215-75-16c Parsivariau is Vokietijos ir isvykau i pirma kelione,Ausrtijoje pamaciau kad nuesti krastai ! Krastus eda kai permazas slegis padangose.Padangu slegis buvo maksimalus gal 4 ar 4.5 bar dabar nepamenu o padangos Continental ir gal penkiu meteliu kaskur.Pripuciau jas tiek kiek man atrode tinkamai aisku perpuciau gal ir iki 5.5bar.Suvazinejau kelione su baime visgi vasara ir silti krastai.Dabar vazineju su cp padangomis ramiai ir slegis 5.5bar pagal gamintoja nevirsyjamas ir padangos devisi tolygiai.As niekada neausiu sio kemperio kitomis o tas galiu kam padovanot uz koki aliuka:D
Žinutės: 159
Nuotraukos: 0
Prisijungė: 2014-10-22
Aš taip pat pirkau kemperį Vokietijoj nemažoj aikštelėj su normaliu servisu,tai atsiimant mašiną (padangos buvo Continental 215/75/r16) tačiau sėgis buvo 5.5 bar., nors ant padangos rašė 70 psi.(4,8 bar.) Pasimatavęs slėgį prieš išvažiuojant vadybininko paklausiau ar ne per daug, tai pasakė viskas gerai mes visose tokį slėgį palaikom (jie dar ir nuomoja). Jau du metai  Michelin agilis camping palaikau 5 bar., o važiavimas juntamai malonesnis negu Continental.
As labai patenkintas Michelin agilis camping 
Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21
Prieš pirkdamas kemperiui padangas, labai įdėmiai aiškinausi kiekvieną parametrą ant padangų, būtent ką jis reiškia... Ir tik vėliau, remdamasis tais parametrais, rinkausi padangas (tiek žiemines, tiek vasarines).
Šiandien kilo mintis palyginti man tinkančias pagal išmatavimus CP ir mano pirktas vasarines "C".
Kaina akivaizdžiai "C" padangos pusėje. Be to CP - unversalios (M+S), C - konkrečiai vasarinės.
Visų kitų parametrų palyginimas nuotraukoje:)