Home

Forumas

Žinutės: 170
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 4
Prisijungė: 2015-03-30
Padniestrė buvo Moldavijos dalis, kaip ir Krymas buvo Ukrainos, dar ir Gruzija yra netekus dalies... O realiai Moldavija buvo Rumunijos dalimi...
Žinutės: 443
Nuotraukos: 5056
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2012-10-10
Vidas.G parašė:

Tokiu atveju esu pirmas lietuvis aplankęs Moldaviją:D..ir  sveikas:alus: 
Jei rimčiau - URM nerekomenduoja lankytis Padniestrėje
Na, prieš keletą metų ir Bosnija ar Albanija buvo pakankamai nepopuliarios ir "tipo" pavojingos. Visi aiksėjo, kai važiavom, bet grįžom gyvi ir sveiki. Tas pats Černobylis irgi nelabai rekomenduojamas - buvom su Vidu, ir nieko ten tokio , tik daug stereotipų klaidžioja... Apie Rumuniją kiek prikalbėta visur - koks ten čigonynas, vagių lizdas ir t.t., ir pan. Iš klubo buvom gi jau ne vienas ekipažas ir kuriuos čia tie čigonai nuavė ir nurengė?.. Dabar gi va mūsų klubiečiai kažkur Maroke žiemoja - kiek matyti iš nuotraukų viskas jiems OK. Taip kad į tuos įspėjimus reikia žiūrėti, bet galvoti savo galva... Žinoma, į kokią Siriją ar Iraką dabar turbūt nevažiuočiau, bet Moldova ir net ta pati Padniestrė šiuo metu man atrodo pakankamai normaliai. Aišku , keliaujant į tokias šalis reikia nusiteikti atitinkamai, bet mane jos savaip traukia: tokios turinčios šarmo, dar nenutryptos turistų, o žmonės dar neišpindėję, kaip ne kurie sotūs vakariečiai savo turistų gausiai lankomose šalyse... Sorry, išsiplėčiau aš čia...
Mane buvo sustbade ant sienos. Vaziavau nuo Stockholmo puses. Prie sienos stoveji nemaza eile ir kemperius tikrai tikrino. Tais metais kai vaziavome, pries mus pries dvi savaites vaziavo draugai ir sake purte kaip turi but. Nuo alkoholio paiesku iki gyvunu dokumentu. Teko bendraut dar su vienais kemperistais tai konfiskavo alu ir solidziai susimokejo. As Jusu vietoje vairuodamas su lietuviskais numeriais masina, tikrai nerizikuociau su draudziamais daiktais. Juolab kad norvegams labai aiskus bajeriukai su sulos trilitriniais kuriuose degtine ir langu plovikliu bakeliais su alkoholiu. Paskui atostogu vaizdai gali buti kvadratiniai. Nors kaip esu rases anksciau, mus asmeniskai kai pamate maza dukra iskart paleido. Jiems vaikai yra viskas. Pasibaigia bet kokia logika.
P.S. As nesuprantu kur cia parasiau, berods klause apie Norvegija. O cia Moldavia
Žinutės: 459
Nuotraukos: 2826
Koordinatės: 3
Prisijungė: 2016-02-10
Mano pirma kelione po Norvegija, gaila kad trumpa, bet labai patiko.
gaila kad negaliu ikelti daugiau nuotrauku, pasidalinciau savo ispudziais.
Žinutės: 25
Prisijungė: 2014-08-03
Šiems metams suplanuota Bulgarija. Grišim pro Rumuniją. Bandysiu kemperiu kirsti Transfagarašą. Gal kam teko tą daryti. Į Transfagarašą ivažiuosim nuo Vidrau užtvankos pusės. Gal kas važiavot, gal galit patart iš kurios pusės geriau tą kelią pervažiuot, kad ne taip statu būtu
Žinutės: 443
Nuotraukos: 5056
Prisijungė: 2012-10-10
Irmantas.M parašė:
Šiems metams suplanuota Bulgarija. Grišim pro Rumuniją. Bandysiu kemperiu kirsti Transfagarašą. Gal kam teko tą daryti. Į Transfagarašą ivažiuosim nuo Vidrau užtvankos pusės. Gal kas važiavot, gal galit patart iš kurios pusės geriau tą kelią pervažiuot, kad ne taip statu būtu
Po Rumuniją keliavom užpernai. Transfagarašaną pervažiavom iš priešingos pusės - po kai kurių perėjų Italijoje ar Dalsnibos Norvegijoje man tas kelias nepasirodė koks nors sudėtingas ar ypatingas. Kad gražus, tai jau kas be ko... :geras:  Tik kad rūkas užpuolė. O pervažiavę Transfagarašaną dar nakvojome tokiame kempinge: Kempingas Dracula Kemperį įvarė tarp namukų, iš vieno jų elektrą pajungė. :)  O kitą rytą į Curtea de Arges važiavom bažnytėlių apžiūrinėti, kiek pamenu.
Žinutės: 25
Prisijungė: 2014-08-03
Dėkui Gintarai. Rumunijoj ir mes esam buve, tačiau šimet vien dėl Eforie kurorto ir Transfagarašo vyksim vėl.
Žinutės: 53
Prisijungė: 2016-01-07
Važiavome į Graikiją prieš 2 metus. labai įdomi buvo kelionė, stojome ilsetis Rumunijoje, is ten iki Meteorų. vėliau iki Sitonijos.Labai patiko, nevisur važiavome mokamais keliais, vaikams patiko tuneliai.
Žinutės: 159
Prisijungė: 2014-10-22
Pirmiausia atsiprašau , kad nedalyvavome susitikime, bet tam tikrai yra objektyvios priežastys. šį vakarą grižome iš Olandijos . Tai buvo sena žmonos (sergančios sunkia liga) noras. Keukenhofo parkas gėlių parado metu atrodė , lygtai ten būtų suvažiavę pusė Europos gėlių mylėtojų. Pakili nuotaika, ramybė, galybė žmoni(įvairių rasių), visiškai neatspindėjo šiuo metu Europoje esančių neramumų. Pagal galymybę aplankėme planuotas vietas, žinoma Briugę ir Šv.Kristaus kraujo koplyčią. Visiems linkiu aplankyti norimas šalis, aplenkiant nesklandumus.
Rimantas.T parašė:
Pirmiausia atsiprašau , kad nedalyvavome susitikime, bet tam tikrai yra objektyvios priežastys. šį vakarą grižome iš Olandijos . Tai buvo sena žmonos (sergančios sunkia liga) noras. Keukenhofo parkas gėlių parado metu atrodė , lygtai ten būtų suvažiavę pusė Europos gėlių mylėtojų. Pakili nuotaika, ramybė, galybė žmoni(įvairių rasių), visiškai neatspindėjo šiuo metu Europoje esančių neramumų. Pagal galymybę aplankėme planuotas vietas, žinoma Briugę ir Šv.Kristaus kraujo koplyčią. Visiems linkiu aplankyti norimas šalis, aplenkiant nesklandumus.
tai susitikimas dar bus šį savaitgalį.Kaip tik laiku :)