Tomas.J parašė:
Dėl sąnaudų Sprinter 17L- briedas. 120km/h greičiu važiuojant 11-12L. 100km/h- 10-11L. Dėl šasi minkštumo labai abejoju- 3,5T krovumo mačiau gausybę Sprinterių su didžiuliais šaldytuvais ir nė vieno su lūžusiu rėmu, o lingės lūžta daugumai mikroautobusų. Dauguma dušmanų, kursuojančių LT-UK ir gyvenančių autobane į 313 Sprinterius susidėję penkiatonio linges gale ir negirdėjau nė vieno nusiskundimo dėl rėmo. Jei yra noras straksėti per duobes, visada galima stiprinti linges arba dėti papildomas pagalves
O, kad mažai ant jų gamina- manau pagrindinė priežastis- kaina. Kiek mačiau- ant Sprinter bazės tik premium klasė.
Sakau zmogaus nuomone kuris toki kemperi, o ne busa eksploatuoja. Be to pas ji tikrai jaunesnis nei 2006 metai. Del kuro Fiat irgi busas turbut nesrebia 12,5, o as i savo su alkova tiek ir pildavau. Variklis 148 ag, metai 2013. Del pakabOs minkstumo, kalba ne apie luzima o apie siubavima vaziuojant. Tas zmogus bande spresti klausima su pagalvemis, nepadejo. Tai jo nuomone. Jo kemperis berods Rimor . Dar del stabilumu: kai uzsakinejau savo kemperi ant Iveco bazes, gamykla nerokomendavo komplektuoti priekines orines pakabos kartu su oriniais komfortiniais sostais. Sake per minksta ir nemalonu vairuoti. Pasiulymas buvo galine orine pakaba, priekis pastiprintas, sostai oriniai. Toki ir uzsakiau. Dar del tu sasi, tai kemperiu atvaziuoja tik kabinos, galinio remo dazniausiai net nebuna, siandien dienai juos dakonstruoja tokios imones kaip AL-KO, ir tai padaro pagal uzsakoma kemperio svori. Pvz Fiat vienasis gali buti padaromas iki 4500 kg. Kai galinamas kemperis iki 3500, ir nori padidinti mase iki 3800 paprasciausiai uz niekingus kelis simtus euru isduoda kita COC sertifikata. Jei reikia didesnes mases, tada eina kita sasi, stiprinta. Man sita dalyka aiskino gamyklose, kuriose keliose buvau. Manau neteisinga lyginti buso su kemperiu. Tai skirtingi sutverimai, neziurint kad daug daliu tokiu pat. Pvz mano kemperiui uzsakiau stipresni rema c70, vietoje 60, tai atvezus priekine dali, visa rema perkonstravo ir tai truko tik tris menesius nuo uzsakymo. Dabar per menesi surinks kemperi ir bus viskas. Sanaudos Iveco kur rasiau, tai mano paties isbandytos , o apie 15- 17 patys pardavejai sake. Nemanau kad jie labai meluotu, tada greiciausiai mazintu.
Siuo metu jei paziuresit i naujus kemperius Sprinter bazes nera, nes patys vokieciai sake, ji nepasiteisino kemperiams. Apie kaina manau Tomai neteisingai traktuoji, pats pagalvok rasai premium klase, o ten kemperiai visi virs 100 tukst euru, ka reiskia baze keliais tukstanciais brangesne. Jei neklystu gal dar Hymeri rastum ant merso. Rimor tikrai nera virs 100 tukst.
Jei kam aktualu, del sprinter bazes galeciau suorganizuoti to savininko tel, galima pasikalbeti gyvai.