Home

Forumas

Žinutės: 422
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2013-06-29
Dainius.D parašė:

Po mano kemperio kapotu, metalinėje lentelėje rašo:

3500kg
1- 1350kg
2- 2000kg

Sudėjus 1350+2000=3350kg

Nesuprantu kodėl ne 3500kg...... ?
Vat pas mane tokia pati lentele.Todel ir rasiau kad reiktu svertis ant asiu o ne ant platformos.
Tuo paciu atsakymas kodel nesigauna matematiskai sudeti asiu svori ir gauti bendra mase.
Kai averiau kempwri pirkdamas ant platformos,jis buvo visikai tuscias ir be vairuojo svaratykles rode 3250kg !!!
Si pavasari praeinant tech apziura su vairuotoju,pilnu baku vandens ir pilna bagazine(tiek svorio vaziuodamas i europa nesivezu) ,priekine asis 1150 kg,galas 1720 ar 1750 tiksliai nepamenu.Specialiai paklausiau darbuotojo,kaip suprast sita rebusa-atsakymas buvo:reikia svertis ant asiu.
Žinutės: 341
Nuotraukos: 503
Koordinatės: 13
Prisijungė: 2012-10-03
Marijus.K parašė:
Nezinau bet pas mane yra tokia:
Pirma eilute bendra mase, antra nezinau kas, trecia priekines asies lestina apkrova, ketvirta galines asies apkrova. Jas sudejus gaunu 8040 kg. Logiska kad ant asiu galiu krauti daugiau. Tai leidzia skirstyti svori nesirupinant. Taciau kaip bekrauciau, neturiu virsyti 7490 kg. Asys gali buti apkrautos. Atlaikys pagalves ir visa kita. Taciau pvz stabdziai nepritaikyti didesniam nei 7500 svoriui. Paskaiciau vokieciu forume, aiskiai raso, sveria asis, jei virsyji bauda. Taciau asiu suma negali virsyti bendrosios mases. Dar , pas mane nurodyta paruostos eksploatuoti mase 4800. Tai irasyta tech pase. Taciau labai daznai neitraukiama papildoma sumontuota iranga. O pas mane jos gamykloje sudeta apie 1500 kg. Taigi kraunant turiu ta zinoti ir nevirsyti. Aisku, man dar reikia pasistengti virsyti, cia kalba apie keleta simtu kg.
Antra eilutė-bendra leidžiama maksimali SASTATO(automobilio ir priekabos)masė.
Vat kodel pas Jus nesigauna suma arba didesnis skaicius uz ja nezinau. Bet tai tik blogiau, nes sveria tikrai asis, o tai reiskia kad krauti galima net maziau nei 3500 kg bendros mases. As suprantu kai ant asiu apkeova leistina didesne nei bendroji mas o cia?  Reiktu pasaiskinti su transportiniais ka jie sakytu. Justinai tas sroriu skirtumas po technikines ir pries manau tik svarstykliu tikslumo ir ju kalibravimo klausimas. Negali tas pats daiktas sverti skirtingai . Pasverk dar ant kokiu dvieju, gal islys kokia mintis. Beje mane siemet Lenkijoje prie Wroclavo tikrino svori , dokumentus, mokejimus ir tt. Net vaikam dirzus liepe prisisegti. Baigesi gerai, palinkejo gero kelio. Kolegai pasiseke, ji tik apziurejo. Paklausinejo bet nesvere. Jis iki 3500 kg.
Žinutės: 1607
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Dainius.D parašė:

3500kg
1- 1350kg
2- 2000kg

Sudėjus 1350+2000=3350kg

Čia italų bajeriai- šįkart TAIP gavosi sukonstruoti modelį. Kitąsyk gal pavyks kitaip, o gal ir ne- kaip pasiseks :juokas:
Žinutės: 614
Nuotraukos: 617
Koordinatės: 2
Prieš keletą metų, įvažiuojant iš Vokietijos į Šveicariją (link Reino krioklių), pasienyje šveicarai pasvėrė ant platformos. Į ašių apkrovų lentelę net nežiūrėjo, svėrė pagal registracijos liudijimo duomenis (pasakė, kokia leistina bandroji masė ir kiek sveriu).
Jei sveria asis irgi sumuoja. Esme turi atitikti visus parametrus. Ir asiu ir bendraja mase. Kai taip rodo lentele, nors logikos mazai, bet ko gero butu reikalu net nevirsijant 3500 kg
Tomas.J parašė:

Dainius.D parašė:

3500kg
1- 1350kg
2- 2000kg

Sudėjus 1350+2000=3350kg

Čia italų bajeriai- šįkart TAIP gavosi sukonstruoti modelį. Kitąsyk gal pavyks kitaip, o gal ir ne- kaip pasiseks :juokas:
O as sita bajeri paaiskinciau paprastai,pabandyk ant svarstykliu atsistoti viena koja,o paskui kita ir pamatysi kad sudejus svorius negausi to svorio kuris butu atsitojus abiem kojom ;) Tas pats ir sveriantis ant asiu-sveri viena asi,o dalis svorio lieka ant nesveriamos asies.Kodel pas Morelo asiu suma didesne iz bendra svori paaiskint negaliu.Aplamai sitie sverimai gaunasi mistika,todel ir aiskinames.Nes jei Morelo paruosto eksplotacijai svoris 4800kg,kaip mano knausas visikai tuscias ,net be vandens gali svert 3250kg ????Bet kokiu atveju kai pasisveriau ant asiu-pasidare siek tiek ramiau,nes aiskiai matau kad pagal asis vaziuojant 3yse as apkrovu nevirsysiu.Bet pries susiruoses vel i tolima kelione butinai pasitikrinsiu svori.
O ko Tu cia stebiesi? Tas Morelo nera toks jau didesnis kaip atrodo. Kiek ten ta sasi skiriasi? Ir sienu siek tiek. O svorio 1500 kg daugiau. Nezinau, kai bus situacija pasisversiu asis ir matysiu. O jei ant svarstykliu atsistosiu ar viena ar kita koja sversiu tiek pat. O jei kalbi apie tai kad viena ant svarstykliu kita ant zemes, tai kiek reikia tiek padarysiu to svorio. Nes ne nuo svorio priklauso. Zodziu svarbu nenubaustu ir nesugadintu kelones. As sitoj vietoj ramus, o Jus ziurekite.
Na gal nevykusi pavyzdi daviau su zmogum ant dvarstykliu,galima paimt bent ka kad dvirati ir pasvert ant paprastu svarstykliu visa ir paskui svert taip kad vienas ratas butu ant zemes o kitas ant svarstykliu.Matematiskai sudejus svorius negausit dviracio bendros mases.Todel ir minejau kad turi buti kazkokia formule kaip perskaiciuojamas asiu svoria i bendra svori.
Kaip bebutu savuoju variantu as labiau pasitikiu tech apziuros sverimu ant asiu nei svarstyklemis metalo lauzo supirktuveje ;)
O siaip teisingai Marijus plinkejo ,nesvarbu kaip sversimes,svarbu kad kelyje butumem saugus ir nenubauduoti ;)
Tai vat Justinai, uzvesdamas sita tema anaiptol ne prigasdinti norejau. Turbut nera nemalonesnio dalyko kelioneje kaip kazkokios nenumatytos problemos. Na tik isivaizduok kokie austrai nuproteje susistabdo ir sako 1200 eur bauda, kemperi isvezam dar uz koki 1000 eur uz sienos ir tt. Pinigu nera, kelione sugadinta, nuotaika irgi . Kam viso to. Geriau namie ramiai apsvarstyti viska. Gal kazko atsisakyti, gal ko nereikia. Paprastas pavyzdys: dariau dabar ratu suvedima, nes padanga nugrauze. Nenori niekas priimti, aiskina kad per sunkus. Paiiemiau dokumentus, parodziau jiems. Tada isleidau vandenius ir isemiau viska is bagazines. Svoris jiems pasirode tinkamas ir padare ta suvedima. Tai ir cia veziojiesi koki ten grili ar kilima kur 5 metus nebuvai patieses ir nesusimastai. Zmogui ne tiek ir daug reikia. 
 SUintrigavai, einu sverti dviracio :)