Parašyta: 2017-08-21 18:53:35
Žinutės: 422
Prisijungė: 2013-06-29
Marijus.K parašė:
Tai vat Justinai, uzvesdamas sita tema anaiptol ne prigasdinti norejau. Turbut nera nemalonesnio dalyko kelioneje kaip kazkokios nenumatytos problemos. Na tik isivaizduok kokie austrai nuproteje susistabdo ir sako 1200 eur bauda, kemperi isvezam dar uz koki 1000 eur uz sienos ir tt. Pinigu nera, kelione sugadinta, nuotaika irgi . Kam viso to. Geriau namie ramiai apsvarstyti viska. Gal kazko atsisakyti, gal ko nereikia. Paprastas pavyzdys: dariau dabar ratu suvedima, nes padanga nugrauze. Nenori niekas priimti, aiskina kad per sunkus. Paiiemiau dokumentus, parodziau jiems. Tada isleidau vandenius ir isemiau viska is bagazines. Svoris jiems pasirode tinkamas ir padare ta suvedima. Tai ir cia veziojiesi koki ten grili ar kilima kur 5 metus nebuvai patieses ir nesusimastai. Zmogui ne tiek ir daug reikia. SUintrigavai, einu sverti dviracio

Kai reiks sekanti karta suvedimo ar kemperi pakelti -rasyk,zinau kas turi pakeleja 7500kg Šiauliuose ir vartai aukšti

Parašyta: 2017-08-21 19:01:22
Gerai. O tai cia susiduriau su nerealia problema. Ten kur telpu, daro suvedimus sunkvezimiams, o man reikia kaip lengvajai. Ten kur netelpu gali suvedima padaryti. Buvo dvi bedos svoris ir ugis

Tai vienintele firma Panevezyje padare, bet nulupo tai atsivedeja 80 eur. Jei ka sake Dainius butu jau gelbejes.
Parašyta: 2017-08-21 21:47:36
Žinutės: 2828
Prisijungė: 2012-10-03
Marijus.K parašė:
Gerai. O tai cia susiduriau su nerealia problema. Ten kur telpu, daro suvedimus sunkvezimiams, o man reikia kaip lengvajai. Ten kur netelpu gali suvedima padaryti. Buvo dvi bedos svoris ir ugis
Tai vienintele firma Panevezyje padare, bet nulupo tai atsivedeja 80 eur. Jei ka sake Dainius butu jau gelbejes.
Dainius patarė Minsko plente Vilniuje, bet įtariu buvau paskutinis klientas, skambinau prieš savaite , sako nebedirbam...gal kas kitas susikraustys, bet bedos mano panašios ir negalėjau rasti kur suvedimą pasidaryti.
Parašyta: 2017-08-21 21:55:03
Ne , minejo kazkur kitur.
Parašyta: 2017-08-21 22:56:05
Žinutės: 2142
Robertas.M parašė:
Marijus.K parašė:
Dainius patarė Minsko plente Vilniuje, bet įtariu buvau paskutinis klientas, skambinau prieš savaite , sako nebedirbam...gal kas kitas susikraustys, bet bedos mano panašios ir negalėjau rasti kur suvedimą pasidaryti.
Minsko plente Tanagra. Ten jos nebėra. Išnuomojo servisą. Liko tik sunkvežimių kėbuliniai. Dar vienas iš variantu Klionas, šalia Liepkalnio. Manau yra ir daugiau variantų.
Parašyta: 2017-08-21 23:06:45
Žinutės: 2142
Dėl ašių svorio. Truputi susifeilinau

Patamsyje pamačiau, kad ant priekinės ašies 1350kg leidžiama. Šiandien dienos šviesoje dar kart pažiūrėjau- 1850

, taigi manau Marius teisus- sudeda abi ašis, suma neturi viršyti 3500kg.. Klausiau kelininkų, kurie sunkiają techniką sveria, tai apie jokias formules negirdėjo. Tiesiog aritmetiškai sumuoja. Kitą savaitę turėčiau gauti tikslų atsakyma iš Tuvlitos. Kelių policija teigia, kad bent jau Lietuvoje į ašių svorį žiūrį tik tada, kai kelio ruože yra ženklai nurodantys max ažies svorį, kitais atvejais svarbu neviršyti tech pase nurodytos max masės.
Paskutinis pakeitimas: 2017-08-22 07:18:10
As nezinau del tos sverimo technikos kaip aiskino su dviraciu, taciau esu beveik simtu procentu tikras kad neturi virsyti nei asiu apkrovos, nes sveria asis, nei bendrosios mases. Kaip bendraja mase apskaiciuoja nezinau. Logiskiausia sumuoti asis. Vakar prasidaviau internete del tu formuliu, nieko neradau. Net furistai neturi konkrecios. Yra ivesta asiu skaicius, atstumas tarp ju ir nurodyta max reiksmes. Bet tai kemperiui niekaip netinka.
Parašyta: 2017-08-22 14:29:39
Žinutės: 422
Prisijungė: 2013-06-29
Marijau as juk nerasiau kad tikrai yra kazkokia formule,rasiau "turetu buti" !cia as as tokias isvadas padariau pagal savo kemperio lentele ir kemperio sverimo patirti.Nes mano atveju gaunasi kad asiu suma yra mazesne uz bendra leidziama svori kuris yra lentelje.Tikrai atsiprasau jei subalamutinau.Tiesiog norisi issiaiskint viena karta kaip yra su tuo sverimu ant asiu.
Be to galvoju kad as uzsiroviau ant kreivu platforminiu svarstykliu,kai sveriau visikai tuscia kemperi.Nes sveriant ant asiu beveik paruosta kemperi kelionei su net per daug daigtu,asiu suma gavosi gerokai mazesne nei kad kai sveriau tuscia kemperi ant platformos.Grysiu is juroa butinai nuvaziuosiu su seima pasivert ant asiu ir ant platformos.Manau tada vel bus klausimu kruva

Parašyta: 2017-08-22 14:58:51
Tai palauk, Dainius suzinos ir parasys. Gal kokius transportinius vaziuojant sutiksiu ir sustojes paklausiu. Ir atsakys uz ka ir kodel baudzia. Juk tai svarbiausia. O del tu formuliu nesuk galvos. Man idomu tai ir ieskojau. Daug apie ka kemperiu skaitineju..
Parašyta: 2017-08-22 21:09:49
Žinutės: 159
Prisijungė: 2014-10-22
Jeigu dar apie svorį. Šiandien praėjau tech. apžiūrą Vilniaus "Tuvlitoje" Lentvario g. Tikrinant stabdžius rodo ašių svorius: priekinė - 1268 kg, galinė- 1568kg., tai lygtai bendras svoris ant ašių 2836kg.,bet tai mano supratimu į jokius rėmus netelpa. Mašina apie 3/4 pakrauta. Pagal dokumentus tuščios svoris 3050kg., pilnai pakrautos 3500kg. Klausinėjau pas tuos tikrintojus, tai kai kurie bandė pajungti fantaziją, kiti mįslingai pratylėjo.