Parašyta: 2018-03-03 15:22:21
Žinutės: 451
Prisijungė: 2017-12-03
Sveiki. Gal galėtumėt patarti,šiais laikais ar verta pirkti navigacija,planšeta..Ar užtektu ir gero telefono-smartfono,kad naudotis navigacija?
Parašyta: 2018-03-03 15:39:27
Žinutės: 360
Prisijungė: 2013-07-05
Sveikas Dionisai,
kiek žmonių tiek bus nuomonių ir visos bus argumentuotos.
Man labiausiai patinka atskira navigacija, kitiems - planšetai, dar kitiems - mobilūs telefonai ir net yra kas nešiojamą kompiuterį naudoja.
Visi teisūs, nes pas kiekvieną savi poreikiai.
Į tavo klausimą geriausiai atsakysi tik pats: kaip tau patinka taip ir daryk!

Sėkmės ir greičiau mums viesiems sulaukti pavasario!!!
Parašyta: 2018-03-03 15:57:54
Visikai sutinku su Giedrium. Asmeniskai as pasiemiau kelias populiariausias programeles, kelias plansetes ir telefona ir praeita vasara testavau. Rezultatas: visos grybauja, ir ypac kai ijungi kamsciu rezima. Lyg tai Sygic maziau. Man visada patikdavo Igo. Naudojau kemperini rezima, ne lengvuju. Tai vaziuoju pasikabines kelis prietaisus, naudoju ir plansete ir telefona ir originalia navigacija. Bet pries vaziuojant pasiziuriu per google maps palydova kas ir kaip. Kalbu ne apie autostradas. Naudok kas prie sirdies. Plansete gerai kai reikia didesnio ekrano. Arvydas kompa naudoja nes turi programa su suzymetais taskais. Janis sudelioja taskus i navigacijos programele. Sita visa tik dar karta patvirtina Giedriaus nuomone, kad naudojasi kiekvienas savo, su savais argumentais.
Parašyta: 2018-03-03 16:13:36
Parašyta: 2018-03-03 16:28:43
Žinutės: 2195
Prisijungė: 2012-09-21
Čia Giedrius visiškai teisus.
Pirmiausia patarčiau išsikelti tikslus, t.y. išsiaiškinti ką toje navigacijoje norėsi matyti.
Jei tik kelią ir daugiau nieko, pakaks ir telefone ar planšetėje, Jei ir visos kelionės lankytinų ojektų aprašymus, numatomus lankytinus objektus, jei liks laiko, visas pagal maršrutą esančias stovėjimo aikšteles bei vandens pasipildymo ir išpylimo taškus ir dar begale visokių naudingų duomenų su jų konkrečiomis koordinatėmis (Lidl ir kiti prekybos centrai, kempingai, pilys, uolos, ežerai ir jūros su pliažais, istorinės vietos ir t.t.) - 100% užtikrintas, kad be nešiojamo kompo ir šiuo metu vienintelės tam tinkančios programos neišsiversi.
Parašyta: 2018-03-03 16:34:22
Bet Arvydai as niekaip nesuprantu, kaip ten gaunasi kad ta programa 2013 metu. Navigacijos zemelapius keicia kelis kart per metus. Kiek ten like tos info, turiu omeny kelius, aktualios. Sutinku, kai kurie keliai nesikeicia, bet kai kas tikrai stipriai keiciasi. Na kad ir Lenkija turi dideliu pasikeitimu keli metai atgal. Man labai patiko tie marsrutai, taciau jei kalbeti apie pasiruosima kelioneje, tai navigacija atlieka funkcija nuvykti is tasko A i taska B. O lankytinus objektus reikia susiruosti namie. Man kazkaip ta neatnaujinta programa yra didelis trukumas. O siaip pacio mintis tikrai super.
Parašyta: 2018-03-03 16:34:24
Arvydas.I parašė:
Čia Giedrius visiškai teisus.Pirmiausia patarčiau išsikelti tikslus, t.y. išsiaiškinti ką toje navigacijoje norėsi matyti.
Jei tik kelią ir daugiau nieko, pakaks ir telefone ar planšetėje, Jei ir visos kelionės lankytinų ojektų aprašymus, numatomus lankytinus objektus, jei liks laiko, visas pagal maršrutą esančias stovėjimo aikšteles bei vandens pasipildymo ir išpylimo taškus ir dar begale visokių naudingų duomenų su jų konkrečiomis koordinatėmis (Lidl ir kiti prekybos centrai, kempingai, pilys, uolos, ežerai ir jūros su pliažais, istorinės vietos ir t.t.) - 100% užtikrintas, kad be nešiojamo kompo ir šiuo metu vienintelės tam tinkančios programos neišsiversi.
Aišku... Manau,kad išsamesnis maršrutas tikrai bus reikalingas.
Parašyta: 2018-03-03 16:57:20
Marijus.K parašė:
Bet Arvydai as niekaip nesuprantu, kaip ten gaunasi kad ta programa 2013 metu. Navigacijos zemelapius keicia kelis kart per metus. Kiek ten like tos info, turiu omeny kelius, aktualios. Sutinku, kai kurie keliai nesikeicia, bet kai kas tikrai stipriai keiciasi. Na kad ir Lenkija turi dideliu pasikeitimu keli metai atgal. Man labai patiko tie marsrutai, taciau jei kalbeti apie pasiruosima kelioneje, tai navigacija atlieka funkcija nuvykti is tasko A i taska B. O lankytinus objektus reikia susiruosti namie. Man kazkaip ta neatnaujinta programa yra didelis trukumas. O siaip pacio mintis tikrai super.
Su Lenkijos auoostradomis sudėtingiau, bet per Lenkiją paprastai tik pravažiuojame, tad didelių problemų nekyla.
Visos kitos valstybės, daugiau tik tiesina kelius. Tad važiuojant ištiesintu iškart pamatai, kad žemėlapyje per "laukus" pradeda brėžti liniją. Matai ir tai, kad ta tiesi linija artėja į užduotą maršrutą. Pasidaro visakas aišku.
Yra ir kitose valstybėse visai naujų kelių, bet jie dažniausiai autostradiniai, man "kaip keliautojui" mažai įdomūs. Pilnai pakanka senesnių ir, manau, daug malonesnių akiai.
Aš, kiek įmanoma, autostradomis praktiškai nekeliauju ir maršrutų jomis stengiuosi niekam nedaryti, nes jie būtų per daug nuobodūs.
Paskutinis pakeitimas: 2018-03-03 17:09:43
Iš esmės tai labai gaila, kad MapPoint daugiau nebeatnaujinama.
Bet čia, manau, viskas įvyko dėl masinio neliagalaus jos naudojimo. Nebeatsiperka.
Yra kažkia analogiska, veikianti per internetą, bet joje nėra galimybės susidėlioti savo visus objektus
P.S.
Man navigacija daugiau nei nuvykimas iš taško "A" į tašką "B". Navigacijos gali daug daugiau. Noriu, kad kelionės metu nereikėtų žiūrėti į dar kažkokius užrašus, ką ir kur norėsiu pamatyti ar užvažiuoti.
Pasakysiu senoviškai - noriu ant žemėlapio susidėti visus taškiukus iš karto, nors daugumos jų tikrai neprireiks.
Parašyta: 2018-03-03 18:02:15
Žinutės: 423
Prisijungė: 2016-03-01
Na ta mappoint praktiskai google pakeite. Realiai viska susidelioji taip pat ir kas svarbiausia, realiu laiku visi kamsciai rodomi ir ju apvaziavimai. Man pasitvirtino.
Kad neeikvoti interneto, esant taske su internetu, uzsikrauni tolimesni marsruta ir nereikia interneto.
Asmeniskai tada jam nebereikia krauti zemelapiu, o kamscius prodo. O jei reikia ir viska i mapsme galima issiexportuoti.
Mapsme naudoju lankytinom vietom, labai patogiai aprasymai susideda.