Home

Forumas

Na zemai lenkiu galva. Jus, kolegos siuo klausimu stipriai priekyje. Man navigacija tik keliavimo priemone. Bet kita vertus, skirtingai nuo daugelio kemperistu as naudoju sunkvezimiu navigacija, kurioje yra kemperiu profilis. As stebiu svorius, gabaritus. Be to kartais vaziuoju su priekaba, tada mase tampa10,5 tonos, ilgis 14 metru. Jei tik kemperiu iki7,5 tonos ir 9 metru ilgio. Siuo klausimu navigacija padeda. Nezinau ar Jusu turimos navigacijos palaiko siuos rezimus. Be to pradedantiesiems kemperistams tikrai pravartu susivesti auksti. Nes neprate prie gabaritu daznai gryzta is keliones nunese stoga kemperiui.
Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21
Tadas.Z parašė:
Na ta mappoint praktiskai google pakeite. Realiai viska susidelioji taip pat ir kas svarbiausia, realiu laiku visi kamsciai rodomi ir ju apvaziavimai. Man pasitvirtino.
Kad neeikvoti interneto, esant taske su internetu, uzsikrauni tolimesni marsruta ir nereikia interneto.
Asmeniskai tada jam nebereikia krauti zemelapiu, o kamscius prodo. O jei reikia ir viska i mapsme galima issiexportuoti. 
Mapsme naudoju lankytinom vietom, labai patogiai aprasymai susideda.
Suabejočiau... ir štai kodėl
Sakykim turiu Vokietijos duomenų bazę su vivomis Sellplaz aikštelėmis. Jų ten 4830. Kaip man jas visas trim-keturiais pelės paspaudimais susikelti iš karto. Sakysite tiek daug nereikia... Sutinku.... bet vis gi man greičiau ir paprasčiau susikelti visas iš karto (arba Excelyje "atkratyti" nereikalingus kelis tūkstančius), nei po vieną "blusinėtis"
Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Prisijungė: 2012-10-03
Tadas.Z parašė:
Na ta mappoint praktiskai google pakeite. Realiai viska susidelioji taip pat ir kas svarbiausia, realiu laiku visi kamsciai rodomi ir ju apvaziavimai. Man pasitvirtino.
Kad neeikvoti interneto, esant taske su internetu, uzsikrauni tolimesni marsruta ir nereikia interneto.
Asmeniskai tada jam nebereikia krauti zemelapiu, o kamscius prodo. O jei reikia ir viska i mapsme galima issiexportuoti. 
Mapsme naudoju lankytinom vietom, labai patogiai aprasymai susideda.
100% pritariu. Naudojau Mappoint. Buvo gerai, bet beviltiškai paseno. Dabar viską dėliuojuosi google maps. Puikiai. Visada visi žemėlapiai prie manęs- kompe, planšetėje, telefone. Dar tik į Mapsme nemoku įkelti.
Beviltiškai paseno - pasakyta per žiauriai:hi:
Aš palyginčiau nebent taip WinXP ir Win10. Turiu kompų su XP, su Win7 ir Win10. Nepasakyčiau, kad XP kažkuo blogiau už Win10, nors visur "pardavėjai šaukia", kad žiauriai paseno.
Man labiau įdomu, kaip Google žemėlapyje atskiriate mokamus kelius, MapPoin, nors ir pasenusi, bet juos visada (Graikijoje yra pasikeitimų) žymi žaliai.
Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Nesupyk Arvydai, bet po keletos "pasivažinėjimų laukais" ir "pagrybavimų" kelių išsišakojimuose Mappointą išleidau į pensiją :) 
Visai neseniai baigiau ruošti maršrutą šių metų kelionei į Graikiją. Maršrutą padariau ant jau buvusio, kuriuo važiavau prieš penkis metus (dar vienas MapPoint privalumas).
Noriu pasidalinti maža dalelyte viename pusesalyje, nes kažkodėl labai abejoju ar kitose programose įmanoma sudėti tiek info vienoje vietoje ir nesugaištant daug laiko. Kiekvienam taškui galima atsidaryti aprašymus.

Dainius.D parašė:
Nesupyk Arvydai, bet po keletos 'pasivažinėjimų laukais' ir 'pagrybavimų' kelių išsišakojimuose Mappointą išleidau į pensiją :) 
Niekada ant nieko nepykstu. Pytktis silpnumo demonstravimas, niekada nesupratau įsižeidžiančių:D
Gryztu prie Giedriaus minties, kad kiekvienam savo. Visi mato savo privalumus. Man isvis paskutiniu metu tos navigacijos grybu karas. Kai uzvede Prancuzijoje( ir ne viena o trys) navigacijos per ukininko kiema ir kukuruzu laukus, tai dabar is vakaro persiziuriu marsruta. matyt reiks gryzti prie popieriniu zemelapiu...
Marijus.K parašė:
Gryztu prie Giedriaus minties, kad kiekvienam savo. Visi mato savo privalumus. Man isvis paskutiniu metu tos navigacijos grybu karas. Kai uzvede Prancuzijoje( ir ne viena o trys) navigacijos per ukininko kiema ir kukuruzu laukus, tai dabar is vakaro persiziuriu marsruta. matyt reiks gryzti prie popieriniu zemelapiu...
Nieko naujo. 
Manau tai nuo naudojamos navigacijos rūšies nepriklauso. Žemėlapius sudaro kiekvienoje valstybėje visiems tie patys. Mes taip pat Prancūzijoje esame važiavę per kukurūzų laukus su MapPoint, bet pats kelias buvo asfaltuotas:D Dar kai 2013 metų versijos nebuvo, naudojom 2011 metų, vienas taip pat "aimanavo", kad jam teko per laukus pavaryti (taip pat, regis, buvo Prancūzija). 
Manau, niekas ten naujose versijose nieko neperdarinėja, tiesiog laiks nuo laiko įtraukia naujai atsiradusių atkarpų.
Žinutės: 1606
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Va va :D Aš nuo jų dar nepabėgau :D Kaip tik vakar atėjo Škotijos žemėlapis iš Amazono- pirkau pabandymui Marco Polo gamybos- ne kažką, vis tik Michelinui niekas neprilygsta nei detalumu, nei popieriaus kokybe.
Beje Arvydai- Stellplatz susižvejoji iš tos vokiškos popierinės knygos ar internete?