Home

Forumas

Žinutės: 2828
Nuotraukos: 4166
Koordinatės: 91
Prisijungė: 2012-10-03
Tadas.K parašė:
Pries pora metu kaip pradejau skaitineti Jusu foruma, ieskojau programos su kuria patogu butu planuoti keliones ir gerai naviguotu. Ieskojau ir mappoint bet nepavyko rast:) iki to naudojau sygic buvau geriausios nuomones apie ja, bet dabar perejau prie maps me. Ji patinka tuo, kad atsinaujina zemelapiai kas keli men, patys vartotojai koriaguoja taskus, galima susikelt tasku kiek nori ir tai labai labai lengva:) is Jusu rekomenduotu tinklapju keliuosi nemazai vietu. Jos minusas- artejant prie dideliu sankryzu nera juostu pasirinkimo, bet tai neproblema reikia tik akis pakelt i virsu ir pasiziuret zenkla :) veda ji visur be priekaistu. Pvz su sygic esu i akligatviu pakliuves berlyne kelis kartus net, o sita veda be problemu visur ir visi nauji lenkijos keliai suzymeti. Ir nestringa ji, as labai patenkintas ir jei kas svarstot kokia rinktis tai rekomenduoju.   Cia kaip agento zodziai nuskambejo :D
Palaikau dėl maps me.  Nors grafika nekokia , bet kai reikia smulkiai ką nors rasti geriau nesugalvoju, nors kai ilgai važiuoju kur nors teisiai vien dėl informacijos kiek km liko ir kur esu naudoju sygic, gražiau atrodo :). Bet aš smulkiai ir neplanuoju maršruto, važiuoju pagal vietinių patarimus arba infocentrų pasiūlymus arba pagal kokia nors kelionių knygą. 

Žinutės: 360
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2013-07-05
Sveiki,

turbūt vienintelis naudoju TomTom Go.
Mėginau Sygic, MapsMe, Waze, Google Maps, tačiau vistiek likau prie TomTom.

Privalumai: žemėlapiai visam gyvenimui, greičio kameros ir eismo bei kelių remontų informacija, kuri prijungus navigaciją prie telefonu interneto atsinaujina realiu laiku, nereikia vesti pilno adreso - užtenka tik trumpinių, labai tiksiai suskaičiuoja atvykimo laiką ir pan.

Tiesą sakant, manau, kad visos navigacijos panašios, o aš prie TomTom esu įpratęs ir ja pasitikiu.
Kiekvieną kartą, kad nepaklasydavau kaip ji sako apvažiuoti kamštį ar remontą – užtrukdavau ilgiau. Todėl šiuo metu, jei važiuoju pagal navigaciją – pilnai ja pasitikiu ir "nebegudrauju" :)

Tiesa, mano navigacija atskiras įrenginys. Man nepatiko vežiotis planšetą ar naudoti navigaciją telefone.

Žinutės: 259
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 5
Prisijungė: 2013-06-09
O aš po šiai dienai naudoju Igo8 (netgi ne primo) ir neturiu jokių priekaištų ir iš esmės,tai kiekvienam tikriausiai geriausia ta prie kurios pripratęs,o svarbiausia,kad ja pilnai mokėtų naudotis,o ne taip kai nei pusės jos galimybių neišnaudoja.Tada ir prasideda visos bėdos,tai žemėlapiai blogi,tai ne ten nuvedė-visi kalti tik ne aš pats:hi:
Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21
Visi esate savaip teisūs. 
Tik dauguma kalba apie nuvykimą iš taško "A" į tašką "B", o ne apie maršrutus ir jų ruošimą.

Aš gi rašau (taip ir skelbime įvardinta) apie detalų kelionės maršrutą, t.y. viskas turi būti vienoje. Ūkiškai kalbant ant vieno žemėlapio visa informacija (net jei jos kelionėje ir niekada neprireiks) sudėliota, nes maršrutu, kurį paruošiu, naudojasi jį užsakę keliautojai. Šiuo atveju, kuo daugiau informacijos, tuo patraukliau.....

Sori, Arvydai, kad prišiukšlinsiu tavo tema, bet GPS klausimas čia sukunkuliavo , o senos temos kur jau apie tai rašinėjom nerandu per paiešką, bet gal ir tau įdomu bus. Taigi padariau keliu navigacijų tos pačios vietos nuotraukas kaip jos atvaizduoja kad pajausti skirtumą :

Čia pagal eile:
1  sygic
2 google žemes programos rodoma tą vietą
3 Igo
4 foto goole žemėlapių
5 mapsme

Detalumas visiškai kitoks , matosi pasivaikščiojimo takai (juodi brūkšniai) kuriais taip pat gali planuoti maršrutą ir vaikštant kur nors žinoti atstumus bei tikėtiną laiką, o tai labai svarbu blogesniu oru kur nors nugrybavus , tada jau sudėtinga žemėlapiais vadovautis .
Parkingus gali iš karto pasižiūrėti kokie jie ten ir kur, labai patogu kai iš anksto nieko neplanuoji ir sugalvoji kur nors pernakvoti (jei su užtvaromis taip pat parodo )o tai aktualu daug judant ir keičiant planus pagal nuotaiką. Žinoma yra tikimybė , kad naudoju kokia nors ne tokia versija ar netinkamai sukonfigūravęs ir kitas programas galima pasidaryti dar geriau, bet mapsme iš karto tokia.

Vat as kazkaip susimoves siuo klausimu. Viska bandziau bet kazkaip maps.me ne. Nors ir tasku prisokeles. Reiks paklausyk kolegu ir pasibandyti. Is tiesu Robertai atrdod itikinamai.
Reklama - komercijos variklis :hi: nors programa nekomercinė...
Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Mapsme naudojau. Patiko. Tik va praeitą vasarą kelioneje, kažkas su ja atsitiko- nustojo veikti navigacija. Zemelapyje mano buvimo vieta matydavo, bet, kai nustatydavau keliones tiksla, mano buvimo vietos neberasdavo..... Dabar veikia. Mistika!
Žinutės: 48
Nuotraukos: 581
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2016-03-13
Akivaizdus pranasumas. Privalumas kad poi taskus galima lengvai susikelt ir kiek ju nori. Taip pat vienus ijungt o kitus isjungt, kad matytum tik tu kuriu reikia ta akimirka. Super navigacija.
Žinutės: 1606
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Robertai- MAPS.ME- šalių žemėlapius gali susikelti į tel. kortelę ar ji tik onlaininė? 
Žemėlapiai OSM pagrindu ar kitoki? Ar yra eismo juostų asistentas (turbūt ne?). Ar piešia horizontales? Ar ji pilnai tinkama žygiavimui, tarkim kalnuose?
Jai alternatyvą naudoju šią. O važiavimui Sygic. Gal ta maps.me atstotų abi mano naudojamas?