Parašyta: 2016-09-15 20:38:16
Tai reiskiasi ne tikrus MPPT naudoji,o turbut pigius kinietiskus.pas mane 30v baterija tai MPPT kontroleris amperaza padidina iki 2,5 karto.
Audrius.K parašė:Klausimai Alfredui:Alfredas.B parašė:Jei saulės baterija skirta tik 12V t.y be apkrovos, šviečiant saule, rodo mžiau kaip 20v, tai toks keitiklis tik pinigo išmetimas. Bet jei 30v ar daugiau, tai labai rekomenduočiau. Tada bus pilnai išnaudota saulės baterijos galia. Su paprastu keitikliu Jūs gautumėt tik pusę galios.Gintaras.M parašė:Visiems gražaus laiko.Noriu paklausti, gal kas žinote, ar reikalingas MPPT valdiklis saulės baterijoms, jei bus jungiamas tik boileris. Mano supratimu jis reikalingas tik jungiant per keitiklius - kroviklius.![]()
1. Mano žiniomis mažiau 20V bet daugiau 14.5 gadina akumuliatoriu?2. Bandžiau jau 2 MPPT valdiklius ir nei vienas nesukėlė srovės, o duodavo tai ka duoda baterija. Nors baterija 30V?
Raimondas.B parašė:
pora pastebėjimų:
akumą krauna srovė o ne įtampa, tiesa, kai akumas pakrautas pilnai (krovimo metu įtampa pakyla iki 14,5v), srovė turi būti mažinama iki 0
valdiklis gali būti be induktyvumo (ritės, droselio), tik jo naudingumo koeficientas tuomet bus žemas, nes tai ne impulsinis o linijinis srovės/įtampos reguliatorius
Bernardas.M parašė:
sveiki o kiek kainavo elementai, kur pirkote? kiek vatu? as ieskau sau ant vw t4 california-westfalia stogo elemento, noriu ji montuoti, bet kai paklausiu jog man reiktu apie 130w visi ne galim pasiulyt 240w tai isdalies uzimtu visa stoga, o man reikia dar stogobagazines, bei salia palikti vietospasiulykit varijantu
Justinas.P parašė:
Sveiki,
skaiciau , skaiciau ir prisiskaiciauPerkuosi kemperi ir ruosiuosi lapkricio pradzioje iskeliauti 4 menesiams aplink europa.
Reikalinga saules sistem, palaikanti :
1 Saldytuvas
2 stacionarus kompiuteris su 19' monitoriumi
Radau forumuose pasiulyta sistema is lenkijos ( http://www.modernhome.pl/product-pol-1517-Solarny-zestaw-zasilajacy-MH-200W.html )
Klausimas, ar patemps mano kompa montra ir saldytuva ( naudoti kompiuteri planuoju kas antra diena po 2 val ar panasiai, koreguoti nuotraukoms ir video + kartais ir koki filma paziureti)
Taipogi ziurejau ebay saules panleles Flexi:
http://www.ebay.co.uk/itm/100w-Flexible-Solar-Panel-PV-Photo-voltaic-Boat-Marine-Caravan-Home-Flexi-/272105523051?epid=625995276&hash=item3f5ac0c76b:g:iW8AAOSwT-FZCzBb
kyla klausimas ar viska atskirai pirktis ar pirkti lenkiska sistema ar ka kita. Esu siek tiek zalias siuse reikaluose, norejau patarimo.
Ir pats busiu Lietuvoje tik spalio gale, ir per 3 savaites reiks paruosti kemperi....