Home

Forumas

Žinutės: 457
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2015-07-01
Tai reiskiasi ne tikrus MPPT naudoji,o turbut pigius kinietiskus.pas mane 30v baterija tai MPPT kontroleris amperaza padidina iki 2,5 karto.
Žinutės: 182
Nuotraukos: 1439
Koordinatės: 7
Prisijungė: 2013-02-03
Audrius.K parašė:
Alfredas.B parašė:
Gintaras.M parašė:
Visiems gražaus laiko.
Noriu paklausti, gal kas žinote, ar reikalingas MPPT valdiklis saulės baterijoms, jei bus jungiamas tik boileris. Mano supratimu jis reikalingas tik jungiant per keitiklius - kroviklius.  
Jei saulės baterija skirta tik 12V t.y be apkrovos, šviečiant saule, rodo mžiau kaip 20v, tai toks keitiklis tik pinigo išmetimas. Bet jei 30v ar daugiau, tai labai rekomenduočiau. Tada bus pilnai išnaudota saulės baterijos galia. Su paprastu keitikliu Jūs gautumėt tik pusę galios.  :) 

Klausimai Alfredui:
1. Mano žiniomis mažiau 20V bet daugiau 14.5 gadina akumuliatoriu?
2. Bandžiau jau 2 MPPT valdiklius ir nei vienas nesukėlė srovės, o duodavo tai ka duoda baterija. Nors baterija 30V?
1. Tam ir naudojamas valdiklis, kad jo išėjime būtu ~14V . Tokia pati įtampa kaip ir automobilio generatoriaus
2. Jei atidarius valdiklį viduje nesimato ant  žiedo ar strypelio suvyniotos storu laidu ritės (droselio arba trafuko), tai čia ne MPPT keitiklis, o fikcija. :) 
Žinutės: 365
Prisijungė: 2014-03-26
pora pastebėjimų:

akumą krauna srovė o ne įtampa, tiesa, kai akumas pakrautas pilnai (krovimo metu įtampa pakyla iki 14,5v), srovė turi būti mažinama iki 0

valdiklis gali būti be induktyvumo (ritės, droselio), tik jo naudingumo koeficientas tuomet bus žemas, nes tai ne impulsinis o linijinis srovės/įtampos reguliatorius

Žinutės: 182
Nuotraukos: 1439
Koordinatės: 7
Prisijungė: 2013-02-03
Raimondas.B parašė:
pora pastebėjimų:

akumą krauna srovė o ne įtampa, tiesa, kai akumas pakrautas pilnai (krovimo metu įtampa pakyla iki 14,5v), srovė turi būti mažinama iki 0

valdiklis gali būti be induktyvumo (ritės, droselio), tik jo naudingumo koeficientas tuomet bus žemas, nes tai ne impulsinis o linijinis srovės/įtampos reguliatorius

Pastebėjimas 1   Automobiliuose, ar tai krovimo kontrolieriuose, nėra reguliuojama srovė :) , o yra palaikoma (stabilizuojama) pastovi įtampa. Srovė priklauso nuo apkrovimo. Akumui kraunantis jo vidinė varža didėja tad krovimo srovė mažėja (Omo dėsnis).
Pastebėjimas 2   MPPT valdiklio darbas susideda iš dviejų dalių. Pirma - parenkama  apkrovimo įtampa  prie kurios gaunama maksimali srovė. Antra - naudojamas impulsinis keitiklis (su rite ar droseliu) kuris tą įtampa keičia į 14,5V. Pvz. Saulės baterija 100W 24V srove 100W/24V = ~4,16A (maksimali celės atiduodama srovė) po keitiklio 100W/14,5V = ~6,9A teoriškai. Praktiškai gaunasi kiek mažiau (nuostoliai keitiklyje ir t.t.). Naudojant paprastą kontrolieriu 14,5v * 4,16A(maksimali celės atiduodama srovė) = 60,32W prarandama 40W. Jei naudojama saulės baterija skirta 14,5V tai MPPT veldiklis netenka prasmės.
Turint dvi ar daugiau 14V saulės baterijų jas jungti reikia lygiagrečiai. Tada maksimalios jų srovės sumuosis ir MPPT tipo valdiklis neturės ką veikti :) .
Žinutės: 8
Prisijungė: 2015-04-28
sveiki o kiek kainavo elementai, kur pirkote? kiek vatu? as ieskau sau ant vw t4 california-westfalia stogo elemento, noriu ji montuoti, bet kai paklausiu jog man reiktu apie 130w visi ne galim pasiulyt 240w tai isdalies uzimtu visa stoga, o man reikia dar  stogobagazines, bei salia palikti vietos :) pasiulykit varijantu :)
Žinutės: 614
Nuotraukos: 617
Koordinatės: 2
Prisijungė: 2012-10-03
Bernardas.M parašė:
sveiki o kiek kainavo elementai, kur pirkote? kiek vatu? as ieskau sau ant vw t4 california-westfalia stogo elemento, noriu ji montuoti, bet kai paklausiu jog man reiktu apie 130w visi ne galim pasiulyt 240w tai isdalies uzimtu visa stoga, o man reikia dar  stogobagazines, bei salia palikti vietos :) pasiulykit varijantu :)
Prieš porą metų pirkau čia .  Turėjo 90w, man pakanka.
Žinutės: 6
Prisijungė: 2016-09-12
Čia galite įsigyti pilną komplektą su laikikliais, laidais, moduliu ir įtampos valdikliu.

Žinutės: 210
Prisijungė: 2013-12-23
savo saulės modulį ir inverterį pirkau čia :
http://www.modernhome.pl/product-pol-1517-Solarny-zestaw-zasilajacy-MH-200W.html
susimontavau pas Dmitriju Kempviloje,kol kas viskas ok,patenkintas.
Žinutės: 69
Prisijungė: 2017-05-01
Sveiki, 
skaiciau , skaiciau ir prisiskaiciau :) Perkuosi kemperi ir ruosiuosi lapkricio pradzioje iskeliauti 4 menesiams aplink europa. 
Reikalinga saules sistem, palaikanti :
1 Saldytuvas
2 stacionarus kompiuteris su 19" monitoriumi

Radau forumuose pasiulyta sistema is lenkijos ( http://www.modernhome.pl/product-pol-1517-Solarny-zestaw-zasilajacy-MH-200W.html ) 

Klausimas, ar patemps mano kompa montra ir saldytuva ( naudoti kompiuteri planuoju kas antra diena po 2 val ar panasiai, koreguoti nuotraukoms ir video + kartais ir koki filma paziureti)

Taipogi ziurejau ebay saules panleles Flexi: 
http://www.ebay.co.uk/itm/100w-Flexible-Solar-Panel-PV-Photo-voltaic-Boat-Marine-Caravan-Home-Flexi-/272105523051?epid=625995276&hash=item3f5ac0c76b:g:iW8AAOSwT-FZCzBb 

kyla klausimas ar viska atskirai pirktis ar pirkti lenkiska sistema ar ka kita. Esu siek tiek zalias siuse reikaluose, norejau patarimo.
Ir pats busiu Lietuvoje tik spalio gale, ir per 3 savaites reiks paruosti kemperi.... 

Žinutės: 2828
Nuotraukos: 4166
Koordinatės: 91
Prisijungė: 2012-10-03
Justinas.P parašė:
Sveiki, 
skaiciau , skaiciau ir prisiskaiciau :) Perkuosi kemperi ir ruosiuosi lapkricio pradzioje iskeliauti 4 menesiams aplink europa. 
Reikalinga saules sistem, palaikanti :
1 Saldytuvas
2 stacionarus kompiuteris su 19' monitoriumi

Radau forumuose pasiulyta sistema is lenkijos ( http://www.modernhome.pl/product-pol-1517-Solarny-zestaw-zasilajacy-MH-200W.html ) 

Klausimas, ar patemps mano kompa montra ir saldytuva ( naudoti kompiuteri planuoju kas antra diena po 2 val ar panasiai, koreguoti nuotraukoms ir video + kartais ir koki filma paziureti)

Taipogi ziurejau ebay saules panleles Flexi: 
http://www.ebay.co.uk/itm/100w-Flexible-Solar-Panel-PV-Photo-voltaic-Boat-Marine-Caravan-Home-Flexi-/272105523051?epid=625995276&hash=item3f5ac0c76b:g:iW8AAOSwT-FZCzBb 

kyla klausimas ar viska atskirai pirktis ar pirkti lenkiska sistema ar ka kita. Esu siek tiek zalias siuse reikaluose, norejau patarimo.
Ir pats busiu Lietuvoje tik spalio gale, ir per 3 savaites reiks paruosti kemperi.... 

Mano subjektyvi nuomonė tokia: 
saulės kolektorius 250w ir 2x90ah ali gylaus iškrovimo vartos akumai tempia papildomą tokį šaldytuvą, panašaus didžio durnadeže koki monitorių planuoji statyti , visa apšvietimą, visokius pakroviklius , bet akumai kraunasi ir nuo generatoriaus , jis sujungtas per anksčiau kurtais puslapyje minetą rėlę su automobilio  sistemą, bet ir kelionė buvo nelabai saulėtoje salo (Anglija -Škotija ) apie mėn laiko , nei karto nebuvau pasijungęs 220 bet nei karto nepritrūko elektros ir šaldytuvas veikė nesustodamas.
 O patarti tau kokia saulės sistema statyti , tai kuo galingesne kokia tik gali patalpinti ir nesvaig , kad sutaupysi pasistates kiek mašesne ar mažiau našesne, jei jau darai tai maximaliai ka gali  patalpinti, nebent planuoji keliauti nuo kempingo iki kempingo, tai tau jos gal ir iš viso nereikia. saulės bus per daug , nebekraus ir tiek, o jei švies mažiau tai su didesne sistema visada busi laisvesnis ir nereiks susirietus taupyti elektros.  Kainos vistiek panašios, o privačiai pasidomėjęs rasi dar geresniu sprendimų nei parduotuvėse. Tik nepirk senu ir naudotu, jos ir technologiškai nebuvo tokios našios ir dėl senumo gerokai prastesnės nei dabar gali gauti.