Home

Forumas

Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Prisijungė: 2012-10-03
Kaip suprantu, pas Tavę du saulės moduliai  38v ("namo" moduliai) ir vienas 18v. (automobiliniai dažniausiai tokie būna).  Ar nekonfliktuos skirtingą įtampą generuojantys moduliai su kontrolerių? 
Geriau suprantantys galėtų pakonsultuoti.
Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Prisijungė: 2012-10-03
Mano galva geriau naudoti du 38v "naminius" modulus ir "TIKRĄ"  MPPT valdiklį, kuris užtikrins maksimalų saulės šviesos panaudojimą.
Žinutės: 219
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2017-03-29
Aš modulių ir kontrolerių dar nepirkau tik dabar pradėjau domėtis. Pas mane stovi dvi namo baterijos (akumuliatoriai) po 100 Ah ir vienas automobilinis (akumuliatorius) 120 Ah, viskas 12 voltų.

Saulės moduliai:
1. Man gal kiek aktualiau svoris, nes stacionariai ant stogų montuoja stiklo pagrindu, gal yra lengvesnių plastiko ar panašiai ?
2. Monokristalinės ar polikristalinės kaip suprantu nėra taip svarbu ?

Kontroleris:
Noriu padaryti, kad krautų abi baterijas (akumuliatorius), kaip tai darosi ?
1. Kažką girdėjau galima su diodais padaryti kad jungiant prie automobilinio akumuliatoriaus, statyti diodus, kad srovė netekėtų atgal į namo baterijas (akumuliatorius) ?
2. Ar reiktų tokio kontrolerio kaip pas Arvydą, kur iš karto jungiasi dvi atskiros baterijos (akumuliatoriai) ?
3. Ar reiktų statyti du kontrolerius vieną namo baterijos (akumuliatoriams) kitą automobiliniam (akumuliatoriui) ?

Parašykite kokie optimaliausi šiai dienai saulės moduliai, kontroleriai ir kur perkate.

Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21
Manau, jei namuko  du akumuliatorius sujungsi lygiagrečiai, kad būtų 12 V įtampa, mano naudojamas valdiklis turėtų tikti. Valdiklis leidžia saulės baterijos energiją paskirstyti dviems naudotojams pagal pasirinktą procentinį santykį

Žinutės: 178
Nuotraukos: 363
Prisijungė: 2015-08-12
Mindaugas.K parašė:
Aš modulių ir kontrolerių dar nepirkau tik dabar pradėjau domėtis. Pas mane stovi dvi namo baterijos (akumuliatoriai) po 100 Ah ir vienas automobilinis (akumuliatorius) 120 Ah, viskas 12 voltų.

Saulės moduliai:
1. Man gal kiek aktualiau svoris, nes stacionariai ant stogų montuoja stiklo pagrindu, gal yra lengvesnių plastiko ar panašiai ?
2. Monokristalinės ar polikristalinės kaip suprantu nėra taip svarbu ?

Kontroleris:
1. Kažką girdėjau galima su diodais padaryti kad jungiant prie automobilinio akumuliatoriaus, statyti diodus, kad srovė netekėtų atgal į namo baterijas (akumuliatorius) ?
2. Ar reiktų tokio kontrolerio kaip pas Arvydą, kur iš karto jungiasi dvi atskiros baterijos (akumuliatoriai) ?
3. Ar reiktų statyti du kontrolerius vieną namo baterijos (akumuliatoriams) kitą automobiliniam (akumuliatoriui) ?

Parašykite kokie optimaliausi šiai dienai saulės moduliai, kontroleriai ir kur perkate.

Ant stogo montuojamos yra dviejų tipų, tai rėminės, kurios gali būti ir stiklinės ir lanksčiosios saulės panelės. Tiek vienos tiek kitos gali būti polikristalinės ir monokristalinės. Monokristalinės yra truputi pažangesnės už polikristalines, iš tokio pačio panelės ploto generuoja didesnį energijos kiekį ir esant prastesniam saulės apšviestumui geriau ją gaudo. Kai kurie pardavėjai, pardavinėjantys polikristalines saulės paneles įvardina ir jų pranašumus prieš monokristalines, bet aš tu smulkių subtylybių nežinau. Mindaugai, kaip atrodo lanksčiosios ir rėminės saulės panelės galėsiu parodyti. Dabar pas mane ant kemperio stovį rėminė, bet turiu atsisiuntęs ir lanksčiają, kuria ruošiuosiu klijuoti. Valdiklis renkamas pagal saulės panelių tipa (tai yra voltažą kaip rašė Dainius) ir jų galingumą. Jei domina paskambink plačiau papasakosiu.
Sveiki,
Info šiai dienai, ką pavyko rasti sužinoti, info daugiau aktuali darantiems galingesnę sistemą:

Saulės moduliai pakolkas paieškose:
1. Imsiu tik tvirtu rėmu, aktualu svoris, gal kas ką užmatėte, Monokristalinės ar polikristalinės nesvarbu, svarbu svoris ?
Lanksčių pakokas nesvarstau, dėl tvirtinimo.

Kontroleris:
Šiai dienai apsistojau ties vienu modeliu su aušinimu, renkantis kontrolerį pradėjau gilintis į daugiau parametrų, parašau, kurie mano manymu svarbūs: tipas MPPT / maksimalus galimas panelių galingumas prie naudojamos sistemos (pvz. 12 V, 30 A kontroleris, maks. panelių galia 400 W) / baterijų tipas kurį palaiko kontroleris / maksimali įeinanti įtampa iš saulės modulių (pvz. 12 V, 30 A kontroleris, maks. panelių įtampa 30 Voltų)
Kontrolerio dar neužsakiau, nes man neaišku kaip išspręsti sekančius klausimus:
3. Ar reiktų statyti du kontrolerius vieną namo baterijos (akumuliatoriams GEL) kitą automobiliniam (akumuliatoriui Šarminis) ?

Žinutės: 422
Prisijungė: 2013-06-29
Jei nori lengvu saulės bateriju,tai turi rinktis tik lankscias/pusiau lankscias.Nes rėminės yra su stiklu ir jos stipriai sunkesnes.
Akumuliatorius tavo atveju galima krauti su vienu valdikliu,juos atskiriant su diodu.Diodo principas yra tas,kad jis srove praleidžia tik i viena pusę.Bet diodo reikia rimto,nes srove nelabai maža gausis.
Kitas reikalas,ar tikrai tau reikia kraut užvedimo akuma nuo saulės baterijų?Pas mane nepajungtas,kaip palieku kemperi rudeni ,atjungiu akumuliatoriu ir pavasari prijunges be jokio krovimo užsivedu.Su paskutiniu kemperiu taip jau bus 5 tas pavasaris
Justinai idėja gera, reiktų man perjungti keletos prietaisų maitinimą iš užvedimo akumuliatoriaus į galo akumuliatorius, nes aš šiuo metu prie automobilinio akumuliatoriaus, prijungęs keletą prietaisų, jie iškrauną akumuliatorių panašiai per 10 d. iki 12 voltų nuo 12,7 voltų, čia manau bus geriausias sprendimas.
Kas dėl saulės modulių, gal yra ne stiklo paviršiumi, o plastiko ? Gal plastiko paviršiumi lengvesni būtų ? Esate kas tokių matę ? 

Žinutės: 178
Nuotraukos: 363
Prisijungė: 2015-08-12
Mindaugas.K parašė:
Justinai idėja gera, reiktų man perjungti keletos prietaisų maitinimą iš užvedimo akumuliatoriaus į galo akumuliatorius, nes aš šiuo metu prie automobilinio akumuliatoriaus, prijungęs keletą prietaisų, jie iškrauną akumuliatorių panašiai per 10 d. iki 12 voltų nuo 12,7 voltų, čia manau bus geriausias sprendimas.
Kas dėl saulės modulių, gal yra ne stiklo paviršiumi, o plastiko ? Gal plastiko paviršiumi lengvesni būtų ? Esate kas tokių matę ? 

Ant plastiko neteko matyti, net vokieciu gamintojo “mobitronic” skirto kemperiams saules panele su stiklu. Lankscias ar pusiau lankscias ant stogo paprasciausiai klijuok. 
Žinutės: 128
Prisijungė: 2014-06-16
Dviem akumuliatoriams (startiniam automobilio ir salono) krovimui gal šis tiktų DuoRacer.