Home

Forumas

Žinutės: 457
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2015-07-01
Mindaugas.K parašė:
Labai dėkingas visiems už patarimus ir nuorodas.

Šiai dienai užsakiau Andriaus rekomenduotą kontrolerį -30A Dual Battery MPPT Charge Controller EPever DuoRacer.
Prie jo užsakiau papildomą termometrą, USB laidą ir wifi bloką, dar norėjau užsakyti išnešamą papildomą displėjų, bet pas pardavėją nebuvo (užsakinėjau iš JK, nes Kinai nedirba ir neaišku kaip ten bus dabar su siuntimu).

Dėl panelių, turėjau nemažą iššūkį, surasti tinkamas savo stogui, nes gamintojas ant stogo turbūt sudėjo viską, kas tik galima.

Šiai dienai apsistojęs ties dviem panelėm, dėčiau po vieną tokią:

1.
UL-210D-72
210Wp, 24V:
1580x808x35 mm
15.5 kg  

2.
UL-170M-36
170 Wp, 12 V
1480x670x35 mm
11,5 kg 

Pasirinkimą labai apribojo matmenys, jungiant nuosekliai, kaip Andrius ir Tomas rašė būtų 36 Voltai, bendra panelių galia 380 W, kontroleris prie 12 Voltų sistemos veža iki 390 W panelių.
Panelių pakolkas neužsakiau, dar žiūriu kitus variantus.
Šias radau Lenkijoje, Lietuvoje nelabai pavyko rasti, visos arba labai mažos, arba kvadratinės, arba apie 1 m. pločio ir ilgos - tokios man netelpa.

Giedriau, niekur nepavėlavai, viskas eigoje. Dėl akumuliatorių, kadangi jie jau buvo kemperyje, tai dabar nieko nekeisiu, bet ateityje tai vienas iš prioritetų, tiek dėl svorio, tiek dėl talpos.
Dėl užvedimo akumuliatoriaus, prie jo pastoviai prijungti du prietaisai, kurie naudoja energiją, visą akumuliatoriaus įkrovą panašiai išnaudoja per mėnesį iki 12 V nusodina per 10 d., su prietaisais viskas gerai, taip ir turi būti, daugiau lyg niekur nedingsta energija.

Jeigu sitas saules pv jungsi nuosekliai,tai voltazas susijungs iki 36 v,bet watai ne.Jei voltus sumuoji watai nesisumuoja.Jei jungi lygiagreciai tai sumuojasi watai,bet voltazas lieka tas pats.Kiek suprantu siuo atveju gautusi 36v ir tik 170w pagal mazesne saules pv.Tegul pakomentuoja kas geriau supranta,bet as sitaip nedaryciau.
Žinutės: 128
Prisijungė: 2014-06-16
"...Jeigu sitas saules pv jungsi nuosekliai,tai voltazas susijungs iki 36 v,bet watai ne.Jei voltus sumuoji watai nesisumuoja"

Kaip būtų gerai - įsijungi orkaitę, arbatinuką ir dar kažką, o moki tik už vieno įrenginio sunaudotą energiją :)
Žinutės: 182
Nuotraukos: 1439
Koordinatės: 7
Prisijungė: 2013-02-03
Andrius.K parašė:

'...Jeigu sitas saules pv jungsi nuosekliai,tai voltazas susijungs iki 36 v,bet watai ne.Jei voltus sumuoji watai nesisumuoja'

Kaip būtų gerai - įsijungi orkaitę, arbatinuką ir dar kažką, o moki tik už vieno įrenginio sunaudotą energiją :)

Yra tokia formulė   P(galingumas)= I(srovė) x U(įtampa). Taip kad didinant U(įtampą) galingumas DIDĖJA
Žinutės: 422
Prisijungė: 2013-06-29
Mindaugas.K parašė:
Labai dėkingas visiems už patarimus ir nuorodas.

Šiai dienai užsakiau Andriaus rekomenduotą kontrolerį -30A Dual Battery MPPT Charge Controller EPever DuoRacer.
Prie jo užsakiau papildomą termometrą, USB laidą ir wifi bloką, dar norėjau užsakyti išnešamą papildomą displėjų, bet pas pardavėją nebuvo (užsakinėjau iš JK, nes Kinai nedirba ir neaišku kaip ten bus dabar su siuntimu).

Dėl panelių, turėjau nemažą iššūkį, surasti tinkamas savo stogui, nes gamintojas ant stogo turbūt sudėjo viską, kas tik galima.

Šiai dienai apsistojęs ties dviem panelėm, dėčiau po vieną tokią:

1.
UL-210D-72
210Wp, 24V:
1580x808x35 mm
15.5 kg  

2.
UL-170M-36
170 Wp, 12 V
1480x670x35 mm
11,5 kg 

Pasirinkimą labai apribojo matmenys, jungiant nuosekliai, kaip Andrius ir Tomas rašė būtų 36 Voltai, bendra panelių galia 380 W, kontroleris prie 12 Voltų sistemos veža iki 390 W panelių.
Panelių pakolkas neužsakiau, dar žiūriu kitus variantus.
Šias radau Lenkijoje, Lietuvoje nelabai pavyko rasti, visos arba labai mažos, arba kvadratinės, arba apie 1 m. pločio ir ilgos - tokios man netelpa.

Giedriau, niekur nepavėlavai, viskas eigoje. Dėl akumuliatorių, kadangi jie jau buvo kemperyje, tai dabar nieko nekeisiu, bet ateityje tai vienas iš prioritetų, tiek dėl svorio, tiek dėl talpos.
Dėl užvedimo akumuliatoriaus, prie jo pastoviai prijungti du prietaisai, kurie naudoja energiją, visą akumuliatoriaus įkrovą panašiai išnaudoja per mėnesį iki 12 V nusodina per 10 d., su prietaisais viskas gerai, taip ir turi būti, daugiau lyg niekur nedingsta energija.

Nieko nesuprantu,kodel nesirenkat pusiau lanksciu paneliu ? 100w paneles matmenys apytiksliai 1150mmx550mm. Jos klijuojamos tiesiai ant stogo,svoris 1,5-2kg .Jei labai norisi kad paneles butu su remeliu ir tvirtintos ant laikikliu,galima juk pasigamint aliuminini remeli,prie kurio tvirtinti panele.Bet visa kas yra "atsikise" virs stogo,vaziuojant sukelia papildomus garsus

Žinutės: 2828
Nuotraukos: 4166
Koordinatės: 91
Prisijungė: 2012-10-03
Priklijavus panėlę ji blogai aušinasi, važiuojant krauna nuo generatoriaus, tai ji nereikalinga, o stovint kai jos labiausiai reikia ji užkaitusi ir dirba neefektyviai. Esant nors kokiam tarpui ir pati vėsinasi ir kemperio stogas ne taip stipriai kaista. Ar klystu ir blogai pasidariau?
Žinutės: 422
Prisijungė: 2013-06-29
Mano supratimu priklijuota panele turi ausintis dar geriau.Nes stogas aliumininis,todel stogo pagalba gaunasi kad silumos nuemimo plotas  yra stipriai padidinamas.Kitas klausimas kiek panele syla ? Ar ji taip stipriai syla,kad nuo jos kais aliumininis stogas ir sildys pati kemperi ? As sito tikrai nezinau,todel ir klausiu ? Man asmeniskai aktualu labai svoris.
Žinutės: 219
Prisijungė: 2017-03-29
Aš dar vis panelių paieškose, tik dėl svorio, visgi linkstu prie lanksčių, jos beje turi dar vieną minusą, jei papulti į stiprią krušą, tai gali sugadinti.
Man dar 100 w, labai neparankus diametras, gal kas užmatėte apie 0,65 - 0,7 m pločio lanksčių panelių ? Jos galia apie 150 W turėtų būti.
Jei 100 W tai neblogas pasiūlymas čia, tik pardavėjas neatrašinėja, rašo, kad Lenkijoje, bet į Lietuvą nesiunčia, pereitą savaitę užklausiau pardavėjo kur galima būtų atvažiuoti Lenkijoje, laukiu atsakymo.
Gal kas turite nuorodą į lanksčių panelių pardavėją Europoje ?

Žinutės: 585
Nuotraukos: 1217
Koordinatės: 4
Prisijungė: 2012-09-21
Mindaugas.K parašė:

Aš dar vis panelių paieškose, tik dėl svorio, visgi linkstu prie lanksčių, jos beje turi dar vieną minusą, jei papulti į stiprią krušą, tai gali sugadinti.
Man dar 100 w, labai neparankus diametras, gal kas užmatėte apie 0,65 - 0,7 m pločio lanksčių panelių ? Jos galia apie 150 W turėtų būti.
Jei 100 W tai neblogas pasiūlymas čia, tik pardavėjas neatrašinėja, rašo, kad Lenkijoje, bet į Lietuvą nesiunčia, pereitą savaitę užklausiau pardavėjo kur galima būtų atvažiuoti Lenkijoje, laukiu atsakymo.
Gal kas turite nuorodą į lanksčių panelių pardavėją Europoje ?

Man dvi lanksčias po 160W pastatė UAB Soteras Kaišiadoryse (tai ne reklama). Jie siunčiasi iš `Lenkijos. Baterijų išmatavimų neprisimenu
Žinutės: 1606
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Prisijungė: 2012-10-03
Justinas.S parašė:

Mano supratimu priklijuota panele turi ausintis dar geriau.Nes stogas aliumininis,todel stogo pagalba gaunasi kad silumos nuemimo plotas  yra stipriai padidinamas.Kitas klausimas kiek panele syla ? Ar ji taip stipriai syla,kad nuo jos kais aliumininis stogas ir sildys pati kemperi ? As sito tikrai nezinau,todel ir klausiu ? Man asmeniskai aktualu labai svoris.
Kad atiduotų stogui šilumą reiks klijuoti ne perimetru, ne taškais, o visu plotu ir ne polimeriniu hermetiku, o kažkuo laidžiu šilumai. Pagalvokite paskui apie nuėmimą ir kas liks iš stogo. Man teko, nenorėčiau pakartoti. Aš už standartinio tipo elementus.
Žinutės: 219
Prisijungė: 2017-03-29
Reniau dėkoju, turiu Dariaus tel. pasuksiu paklausiu.
Tomai, planuočiau ne klijuoti, bet gal kaip rašė Justinas, įvilkti ją į rėmą, gal kas darėte tokį variantą, ar tik nebus sviestas sviestuotas, nes tokiu atveju galimai, jau išsunkėtų iki standartinės stiklinės panelės masės ?
Justinai, iš kur čia tos foto ? Čia Vilniuje kažkas prekiauja lanksčiomis ?