Home

Forumas

Žinutės: 219
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2017-03-29
Tadas.P parašė:

O kaip tu ja tvirtinsi prie stogo?Ar ira kokie laikikliai?
Užsakiau laikiklius, jau esu nupirkęs varžtų, dar galvoju ties lietimosi vieta, gal reiktų apklijuoti tokia izoliacija, kaip gipso sistemas montuojant klijuojasi.
p.s. pirmoje foto viršuje, neatsitiktinai papuolė mano gaminamų sėdmaišių logo, po saulės sistemos montažo, labai patogu sėdint sėdmaišyje atsipūsti, su tauriais ar nevisai gėrimais rankoje :)

Žinutės: 422
Prisijungė: 2013-06-29
Kadangi nutariau likti prie turimu pusiau lanksciu saules plokščių,pristatau jūsų teismui kaip jas pritvirtinau.

Prie kemperio stogo priklijavau aliuminio profilius 12×12mm,o ant ju pačias plokštes.Per tarpa jos vedinsis nekaitindamos stogo ir esant reikalui jas bus gan lengva nuimti nuo pačių profilių nepažeidžiant stogo.Bendras svoris gavosi 4,3 kg .Panelės 2×100w. Jungti galvoju lygigrečiai
Gal kas kokių patarimų ?
Mano akimis labai neblogas video apie kontroleriu pasirinkima
Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Prisijungė: 2012-10-03
Justinas.S parašė:
Kadangi nutariau likti prie turimu pusiau lanksciu saules plokščių,pristatau jūsų teismui kaip jas pritvirtinau.

Prie kemperio stogo priklijavau aliuminio profilius 12×12mm,o ant ju pačias plokštes.Per tarpa jos vedinsis nekaitindamos stogo ir esant reikalui jas bus gan lengva nuimti nuo pačių profilių nepažeidžiant stogo.Bendras svoris gavosi 4,3 kg .Panelės 2×100w. Jungti galvoju lygigrečiai
Gal kas kokių patarimų ?
Su kuo Justinai klijavai?
Prieš porą dienų ploviau kemperio stogą. Galvoju patikrinsiu, kaip saulės modulis laikosi. Vos kilstelėjau ir atsiklijavo visi tvirtinimo kampukai...... Klijavau su specialiais Berner klijais. Š.... kažkoks!  

Justinai, geras sprendimas, svarbu, kad važiuojant neplazdėtų (taip būna nuo oro srauto) aš gal dar priekyje ir gale dėčiau skersinius.
Mano darbai taip pat juda į priekį, prisukau laikiklius prie panelės, nusipirkau laidų.
Beskaitydamas montavimo instrukciją, pamačiau pastabą dėl laidų storio, ypač dėl didesnio atstumo, kaip suprantu prarandama galia ir srovė.
Pirkau nuo panelės iki kontrolerio ir nuo kontrolerio iki užvedimo akumuliatoriaus 10 mm abu atstumai iki 5 m., nuo valdiklio iki akumuliatorių 16 mm2 atstumas iki 3 m.
Aš taip pat galvoju klijuoti, bet po Dainiaus posto, gal reiktų dar papildomai ir po vieną varžtą įsukti ?
Parašykite, kas montavote su tokiais laikikliais kaip mano, ar užteko tik priklijuoti ? Ir kokia būklė šiuo metu, neatsiklijavo ?

Klijavau su poleritaniniais vienkomponetiniais klijais.Su jais esu klijaves daug ka.Kaip pvz. Prie valties transo klijavau ratukus,kad valti galeciau vezti,o ne vilkti zeme.Taip jau dariau 3iai valciai.Kai vienai sugalvojau ratukus pakeisti,bandziau laikilius nuimti,tai pradejo valties transo mediena sloksniuotis.Bet laikilio nulupt nepavyko :) Apie oro srauta ir as masciau,bet pas mane alkova stipriai užstoja likusia dali stogo.Yra mintis kazkoki maza "spoleriuka " priklijuot kaip kad pries liukus tvirtina
Klijus naudojau siuos.

Žinutės: 128
Prisijungė: 2014-06-16
Sikaflex 512. Pats populiariausias ir labiausiai tinkantis kažką klijuoti ant kemperio stogo. Išlieka šiek tiek elastiškas (nebijo vibracijos), labai geras sukibimas su įvairiais paviršiais,  atsparus UV spinduliams ir labai ilgaamžis. Man ant priekabos stogo laikė profilius aliumininius su saulės moduliais 7 metus. Taip ir pardaviau, manau, kad tebelaiko :) Dabar su juo klijavau stoglangius Dukatui. Labai rekomenduoju.
Tiesa brangokas ir prieš metus Lietuvoje pirkt neradau. Siunčiau iš ebay.uk.
Žinutės: 1606
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Prisijungė: 2012-10-03
Polimeriniai klijai-hermetikas su silanu teroson 9120sf. Daug metų naudota, pastebėtas minusas- po kelių metų sumažėja atsparumas UV, suformuotos siūlės paviršius pradeda aižėti. Galima nusipirkti Eltaka UAB.
Klijavimui prie paviršių perėjau prie Kommerling korapur 140. Gamyklose naudoja KRONE, KIESLING ir kemperių gamintojai. Rezultatu kol kas visiškai patenkintas. Galima nusipirkti Digama UAB.
Jei kam reikia SIKA- prekiauja Protec.
As savo paneles dabar galesiu patikrint mazdaug po 5 sav. Iki tol kemperis "pasiilses" nuo manes 
Dėkoju už geras klijų rekomendacijas.
Man iki pilnos laimės trūksta:
1. Nuolatinės srovės automato (dviejų polių saulės panelių įtampos atjungimui);
2. Dviejų 30A atjungiamų saugiklių (po vieną į laidus link namo ir užvedimo akumuliatorių).
Iš užsienio radau kur nusipirkti, vietoje nepavyko rasti, gal kas vietoje kur užmatėte ?