Home

Forumas

Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Prisijungė: 2012-10-03
Mindaugas.K parašė:
Kilo dar viena idėja dėl tvirtinimo, susiradus tinkamą aliuminio profilį jį tvirtinti prie stogo (taip kaip Justinas priklijavo) ir tada prie jo prisukti pačią panelę.
Gal kas kur užmatėte , kur didelis pasirinkimas aliuminio profilių ?  
Mano saulės moduliai kampuose tvirtinti plastiniuose kampuose, o per vidurį aliumininiuose profiliuose.
Priklijuotas aliuminis lygiai taip pat sėkmingai atsiklijavo nuo plastikinio stogo, kaip ir plasikiniai kampai.
Primenu, kad klijavau su Berner klijais/hermetiku.
Žinutės: 1606
Nuotraukos: 3083
Koordinatės: 11
Mindaugas.K parašė:

Dainius.D parašė:

Pasinaudojau Tomo rekomendacija ir Digamoje įsigijau KORAPUR 140. Patikrinsime. Minusas, kad ilgai džiūna, o ir temperatūra turi būti gerokai virš 10 laipsnių šilumos. 
Siūlė stiklų klijus naudoti, džiūna žymiai greičiau ir žemesnėje temperatūroje, bet spalva juoda. Pasirinkau baltą Korapur 140.
Visais atvejais rekomenduoja paviršių nuvalyti aktyvatoriumi ir padengti spec. gruntu. Žodžiu klijuoti taip, kaip klijuojami automobiliniai stiklai.
Telefonu kalbėjau su Raimondu iš Digamos. Labai profesionaliai išaiškino apie šių klijų savybes. Mano atveju ABS plastikas, viena iš tų medžiagų kuri sunkiai pasiduoda klijavimui net su gruntu padengtu paviršiumi. Viską reiktų atlikti bandymų keliu, bandyti gruntuoti, pažiūrėti kaip laikosi gruntas, pabandyti nukrapštyti gruntą (gruntas beje juodas 100 ml, baltos spalvos tik po 1 Ltr) ir pabandymui priklijuoti su klijais, sukietėjus pabandyti nukrapštyti. 
Kam atsiklijavo laikikliai, tai greičiausia buvo, kaip pas mane ABS plastiko laikikliai.
Dabar galvoju iš dalies apie mechaninį tvirtinimą, arba prie laikiklių apačios mechaniškai pritvirtinti aliuminio ar kažko kito plokšteles ir tada jas priklijuoti prie stogo.
Korapur 140 pilnai tinka ABS klijavimui. Čia techninės specifikacijos. Iš patirties- sunkiai klijuojasi arba nesiklijuoja PE, PP. Pas mane juo priklijuoti saulės bat laikikliais, plastmasinė DVBT antena, laidų adapteriai į stogą ir pan. Jei juo nepasitikit, tada dar variantas Teroson 9220. Bet būna tik juodas. Eltakoj. 

Žinutės: 219
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2017-03-29
Dainius.D parašė:
Mindaugas.K parašė:
Kilo dar viena idėja dėl tvirtinimo, susiradus tinkamą aliuminio profilį jį tvirtinti prie stogo (taip kaip Justinas priklijavo) ir tada prie jo prisukti pačią panelę.
Gal kas kur užmatėte , kur didelis pasirinkimas aliuminio profilių ?  
Mano saulės moduliai kampuose tvirtinti plastiniuose kampuose, o per vidurį aliumininiuose profiliuose.
Priklijuotas aliuminis lygiai taip pat sėkmingai atsiklijavo nuo plastikinio stogo, kaip ir plasikiniai kampai.
Primenu, kad klijavau su Berner klijais/hermetiku.
O kurioje vietoje atsiklijavo ? Klijų sluoksnis liko ant stogo ar klijų sluoksnis liko ant profilių ir aliuminio ? Ar iš viso atsiklijavo nuo abiejų paviršių kemperio stogo ir tvirtinimų ?
Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Atsiklijavo nuo stogo. Nuo aliumininio profilio ir plasmasiniu kampu lupti dar nebandziau. Laukiu siltesniu oru ir tvarkysiu.
Buvau penktadienį Vilniuje įsigijau Kerapur 140 (paėmiau du vnt., kad nepritrūktų), taip pat nusipirkau lyginės srovės automatą (iš saulės panelių ateinančiai įtampai) ir kitų smulkmenų, ko Kaune nepavyko rasti.
Taip pat testavimui dar turiu ir kitų klijų STC firmos PU (juos naudoja dažytojai), jie taip pat skirti automobiliams, vienintelis skirtumas nuo  Kerapur 140 tai, kad juos galima dažyti, tik gaila, kad duomenų lentelėje nebuvo nurodytas klijavimo stiprumas, bet šiaip manau, kad Kerapur 140 bus tinkamesni ir stipresni.
Išardžiau saulės kontrolerį, pažiūrėti kas viduje, tai ant išėjimo į namo akumuliatorius stovi du saugikliai po 30A, (papildomą linijai nupirkau 50A, nurodoma pajungimo schemoje, kad reikia pastatyti, bet nebuvo nurodytas amperažas) o į automobilinį vienas 5A (papildomą šiai linijai nupirkau 5A), pagal sužinotą šios linijos amperažą, šioje vietoje būsiu persistengęs su laido storiu, reikės nupirkti 4 mm. (nupirkta 10mm).
Dėl tvirtinimo šiuo metu mintis tvirtinti priklijuojant aliuminio profilius ir prie jų prisukti panelę, kad būtų kuo didesnis priklijavimo plotas (manau mano laikiklių priklijavimo plotas per mažas klijavimui, juos manau reiktų papildomai prisukti varžtais).

Pavyko rasti neblogą profilį, tik pardavėjas jo šiuo metu neturėjo. Toks profilis naudojamas ventiliuojamam fasadui.
Pagrindas kuris būtų klijuojamas yra profiliuotas plotis 6 cm., tad būtų geresnis sukibimas, aukštis 5 cm. pakanka pilnai. Apačioje (tarp kolektoriaus ir profilio apatinės dalies) dėčiau keletą kaladėlių 1,5 cm., bus lengviau sumontuoti o vėliau išimti ir vėl įdėti, ir bus suformuotas ventiliuojamas tarpas nuo stogo iki panelės.

Žinutės: 178
Nuotraukos: 363
Prisijungė: 2015-08-12
Jei tokiu profiliu reikia, kreipkis i RYTERNA.
Žinutės: 284
Nuotraukos: 2
Prisijungė: 2014-02-06
Arba Alumeco , jie irgi turi visokių. Seniau Sapa turėjo , bet jos kaip gaminiu  pardavėjo neliko.
Žinutės: 406
Nuotraukos: 177
Prisijungė: 2014-09-21
Niekas dar nediskutavo apie kilnojamas saulės baterijas. Latvis įkėlė video 1 ir video 2.
Žinutės: 79
Prisijungė: 2020-01-26
Dalykas gal ir geras bet svorio atzvilgiu tai didelis minusas.