Parašyta: 2013-08-13 12:38:52
Ant tiek užsiverčiau kėbulo ir salono darbais, kad neprieinu iki saulės panelių. Savo gamybos pasidariau tik vieną ir daugiau nedarysiu, taip atpigo, kad neapsimoka niekaip daryti
Likusias celes galvoju panaudoti sodo apšvietimui 

Dėl krovimo pas mane irgi yra du akumuliatoriai, kol nepriėjau prie darbų jau spėjau 3 kartus pakeisti planus kaip aš juos krausiu, išpradžių galvojau tiesiog pajungti valdiklį (PWM) 20A į akumuliatorius abudu tiesiai ir tiek, tada galvojau apie tuos naujos kartos valdiklius (MPPT) su grafom ir t.t, bet poto dingo ir šita mintis. Dabar esu apsistojas ties tuom, kad susiprogramuoti pačiam kontrolerį mažiuką su keliom relėm ir apskaita (en: current flow) tas kontroleris tiesiog stebėtų itampą ir skaičiuotų kiek energijos paduota į akumuliatorių ir kiek paimta (čia jau labiau žaidimas) esminis jo darbas būtų perjunginėti akumuliatorius, įjungti tą kuris turi daugiau įtampos, kad aptarnautų kemperio sistemas, ir į ta kuris mažiau paduoti įtampa iš saulės baterijos per jau mano turimą PWM valdiklį.
Jeigu pažingsniui tai mano galva turėtų veikti taip:
1.) Akumuliatorius po kapotu pamirštas, jis pas mane gamykliškai yra atskirtas nuo visos grandinės, na iškyrus kai užvedi kemperį.
2.) Užvedus kemperį atjungti saulės krovimą.
3.) Prijungus kemperį prie 220 atjungti saulės krovimą.
4.) Itampos valdiklis vienu metu krauna vieną bateriją kuri tuo metu yra atjungta nuo sistemos. Akumuliatoriai turės normalesnius ciklus.
5.) Visa šitą reikalą automatizuoti su keliom eilutėm kodo ir pora rėlių.