Home

Forumas

Žinutės: 8
Nuotraukos: 0
Koordinatės: 0
Prisijungė: 2014-12-17
Persidarinėdamas Sprinterį į kemperį susidūriau su dujų baliono integravimo klausimu, tačiau Techninės Apžiūros Centre, kur teks atlikti ekspertizę, norint priregistruoti savą mašiną, kaip kemperį (M1 kategorija), gavau gan pasenusį, bet vis dar galiojantį nuostatą su išaiškintomis taisyklėmis. Taigi, dujų balionas gali būti iki 27L (11Kg), turėti tam pritaikytą dėžę, kuri turėtų aptarnavimo dureles iš automobilio išorės. Taip pat balionas privalo būti ne žemiau nei 19cm nuo važiuojamosios dalies ir stovėti vertikaliai bei būti atitinkamai pritvirtintas. Be buitinio apsauginio vožtuvo, kaip žinia, irgi neapsieinama. 

Asmeniškai, nežinau ar per reguliarią TA tikrina atskiras dujų sistemos dalis. Tačiau, norint praeiti ekspertizę, man teko gerai pasukti galvą, kaip viską suraizgyti, kad būtų saugu ir atrodytų čiki-piki.
Žinutės: 406
Nuotraukos: 177
Prisijungė: 2014-09-21
Todėl ir kaina originalių apie keturis kartus brangesnė (kataloge), negu mašininių dujų balionų.
Žinutės: 406
Nuotraukos: 177
Prisijungė: 2014-09-21
Vadis.Ž parašė:
Persidarinėdamas Sprinterį į kemperį susidūriau su dujų baliono integravimo klausimu, tačiau Techninės Apžiūros Centre, kur teks atlikti ekspertizę, norint priregistruoti savą mašiną, kaip kemperį (M1 kategorija), gavau gan pasenusį, bet vis dar galiojantį nuostatą su išaiškintomis taisyklėmis. Taigi, dujų balionas gali būti iki 27L (11Kg), turėti tam pritaikytą dėžę, kuri turėtų aptarnavimo dureles iš automobilio išorės. Taip pat balionas privalo būti ne žemiau nei 19cm nuo važiuojamosios dalies ir stovėti vertikaliai bei būti atitinkamai pritvirtintas. Be buitinio apsauginio vožtuvo, kaip žinia, irgi neapsieinama. 

Asmeniškai, nežinau ar per reguliarią TA tikrina atskiras dujų sistemos dalis. Tačiau, norint praeiti ekspertizę, man teko gerai pasukti galvą, kaip viską suraizgyti, kad būtų saugu ir atrodytų čiki-piki.
O tai kaip išsprendei tą problemą, kad būtų saugu ir atrodytu čiki-piki.
Žinutės: 137
Nuotraukos: 160
Prisijungė: 2014-08-11
Kad nekurti atskiros temos, o mano klausimas irgi susijęs su dujinio baliono montavimu.

Susidūriau su problema kur padėti dujų balionėlį 3kg ant priekabos? kur pas dauguma "priekabistų" buvo padėtas ir kaip padėtas balionas? Pas mane jau yra daiktadėžė priekyje, bet ten yra ir akumuliatorius ir vietos jam yra tik virš jo, nelabai norisi kartu vienoj dėžėj talpint dėl saugumo. Žinau yra akumuliatorių spec. dėžės, bet jų kainos virš 30eur, bet tai problemos neišprendžia, nes šalia stovės inverteris, pakrovėjas, rozetės. Jų visų izoliuoti neišeis kad nebūtų netikėtos kibiršties, maža kas. 
Kitas variantas sandariai izoliuoti patį dujų balioną, klausimas kaip?

Gal kas turi pasiūlymų?
Žinutės: 119
Nuotraukos: 248
Prisijungė: 2012-10-12
Balionas turi būti patikimai pritvirtintas, jungtys tinkamai užveržtos. Baliono vieta ventiliuojama (į apačią). Jokių izoliacijų.
Aš taip pat, nenorėdamas kurti naujos temos, užklausiu klausimėlio, kuris iškilo per pastarąsias dienas, per kurias vis bandžiau užsipildyti savo 11kg turistinį/buitinį balioną dujomis, tačiau niekur Kaune nepavyko rasti vietos, kur būtų galima pripildyti balioną suskystintomis dujomis. Keisti baliono į užpildytą nesinori, mat įsigijau naują. Ar čia aš kažko nesuprantu, ar Lietuvoje šie reikalai tokie komplikuoti?

Dėkoju iš anksto už patarimus.
Žinutės: 2195
Nuotraukos: 500
Koordinatės: 19
Prisijungė: 2012-09-21
Vadis.Ž parašė:
Aš taip pat, nenorėdamas kurti naujos temos, užklausiu klausimėlio, kuris iškilo per pastarąsias dienas, per kurias vis bandžiau užsipildyti savo 11kg turistinį/buitinį balioną dujomis, tačiau niekur Kaune nepavyko rasti vietos, kur būtų galima pripildyti balioną suskystintomis dujomis. Keisti baliono į užpildytą nesinori, mat įsigijau naują. Ar čia aš kažko nesuprantu, ar Lietuvoje šie reikalai tokie komplikuoti?

Dėkoju iš anksto už patarimus.
Vilniuje vakare nuvažiuoju į dujų degalinę ir už eurą ar porą užpylėjas neatsisako užpildyti mano balionų:hi: 
O tai oficialių mainų tokio pobūdžio nebūna? Draudžiama ar kaip čia? :hmz:
Žinutės: 284
Nuotraukos: 2
Prisijungė: 2014-02-06
kaune , galima uźpildyti balioną, prieš Lytagra dujų užpildymo stotyje
Žinutės: 1312
Nuotraukos: 23
Prisijungė: 2014-10-13
Panevezyje jokiu problemu.Isigyjau angali ir dabar galiu visur uzsipildyti.