Parašyta: 2018-12-06 07:14:02
As pasilieku prie nuomones: jei masina sukure su benzinu, ji ir turi juo vaziuoti, arba jei tyri pinigu nusipirkti masinai tai turek ir kurui isipilti. Mano praktika liudnesne. Dvi masinos su dujom. Abiem isdile varikliai, sudile ziedai. Neskaitant saudymu, oro filtru keitimo ir tt. Tiesa tai buvo su senesne iranga, pries 10 at daugiau metu. Su siuolaikine iranga teko vaziuoti draugo masina i kalnus. Vaziuoja kaip ir gerai taciau tai nera gamyklinis reikalas. Dujas pili kas 300 km, paspaudus gaza iki dugno , ismeta dujas ir ijungia benza. Zodziu mano akimis tai reikalas is biednumo. Gal geriau tada elektra.
Parašyta: 2018-12-06 10:38:21
Žinutės: 422
Prisijungė: 2013-06-29
Marijus.K parašė:
As pasilieku prie nuomones: jei masina sukure su benzinu, ji ir turi juo vaziuoti, arba jei tyri pinigu nusipirkti masinai tai turek ir kurui isipilti. Mano praktika liudnesne. Dvi masinos su dujom. Abiem isdile varikliai, sudile ziedai. Neskaitant saudymu, oro filtru keitimo ir tt. Tiesa tai buvo su senesne iranga, pries 10 at daugiau metu. Su siuolaikine iranga teko vaziuoti draugo masina i kalnus. Vaziuoja kaip ir gerai taciau tai nera gamyklinis reikalas. Dujas pili kas 300 km, paspaudus gaza iki dugno , ismeta dujas ir ijungia benza. Zodziu mano akimis tai reikalas is biednumo. Gal geriau tada elektra.
Nesutinku del biednumo,nes yra tokiu auto,kuriu dyzeliniu arba negamina,arba ju dyzeliniai varikliai nekokie(pvz subaru).Kitas dalykas,yra automobiliu,kuriuos galima uzsisakyt su duju iranga gamykliskai,arba su taip vadinama paruosa duju instaliavimui.
Del saudymu ir persijungimu i benzina nuspaudus gaza iki dugno,tai reiktu normalu meistra susirast sureguliavimui.
Kas link visu sudilimu: su subaru impreza 2008 metu (kaip pirkom auto buvo vaziavus apie 70 km)dujom pravaziavom daugiau nei 130 tuks.km parduodant pirkejas varesi masina i servisa tikrinimui,gryžo su saraseliu : tepalu keitimas,ausinimo skyscio keitimas ir t.t. visa tai priklause daryt pagal tech aptarnavima.Kiek zinau zmogus vazineja patekintas i laimingas
Zmona ir toliau vazineja subaru kitu su dujom ir nera labai dideliu problemu,kad gavom duju purkstukus pakeist del laiku nepakeisto duju fazes filtro,ko pasekoje i purkstukus pakliuvo duju priemaisu ir atsalus orams jie tiesiog nenoredavo pradet veikti kol salti.
Parašyta: 2018-12-06 16:26:17
Na Justinai rasiau kad tai tik mano asmeninis nusistaytmas. Tikrai nenoriu ir nesiruosiu irodineti kad tie kas vaziuoja su dujomis yra kvailiai ar panasiai. tiesiog tai mano nuomone. I pirmus teiginius turiu tokias replikas: Juk Subaru gamykliskai negamina su dujomis? matyt jie nemano kad ju varikliai prasti. Kita vertus teko ganyti kelias Imprezas benzinines. Jos tiesiog nuostabios. Aisku apetitu nesiskunde. Tai cia renkiesi, ar vaziuoji sportiskai su sportiniu automobiliu ar taupiai. Tada imi dyzeli ar koki taupu benzina. Visko tureti viename dazniausiai neimanoma. Cia kaip tureti kemperi, dideli, prabangu su sanaudomis 5 ltr 100. Kas link del masinu gamykliniu, tai ju nera tiek daug. Ne kiekvienas gamintojas turi. Pvz buvo Opel gaminys. Ju labai mazai pirko. Beto ir dujos ten buvo CNG berods. Dar girdejau kelis modelius bet tikrai nedaug. Manau jei butu labai pasiteisines dalykas , tikrai butu paplites. Beje dabar prisiminiau toki dalyka: pries kokius 15 metu is Olandijos gabendavo dujines masinas masiskai. Kazkaip dabar nebesimato. Kodel kazi? As nezinau, tiesiog retorinis klausimas. O as ir Olandijoj neatkreipiau demesio kad ju daug buvo.
Del meistru tai reiktu pasakyti, kad pas mane buvo senos yrangos, dar ne per ipurskima. Todel manau kad ta sena technologija ir buvo beda pagrindine. Bet is esmes man ieskoti meistru ir jiems melstis kad ka padarytu nepriimtina. Nusipirkai masina, kas prigamino tas tegu ir ziuri. Aisku, ne visi jas naujas perka. Be jokio izeidimo. Bet viena priezasciu kodel nenoriu devetu masinu , labai kartais keblu su ju remontu.
Parašyta: 2018-12-27 13:42:28
Žinutės: 422
Prisijungė: 2013-06-29
Visiems vilniečiams ir aplink gyvenantiems.Kam aktualu propano dujos balionuose.
Galit drasiai važiuot ir keistis balionus
čia Turi visuose turiuose propano duju.Šiandien pats keičiausi.
Gerų ir šiltų kelionių žiema

Parašyta: 2019-01-30 22:07:08
Žinutės: 2828
Prisijungė: 2012-10-03
Parašyta: 2019-01-31 05:04:06
Žinutės: 585
Prisijungė: 2012-09-21
Parašyta: 2019-01-31 11:48:25
Du minusai ir keli pliusai su tokiais balionais, minusai tai kaina ir ribota talpa, o pliusai tai nieko iš esmės neperdarai lieka be esminiu pokyčiu kemperis , kai kam gal tai irgi aktualu dar pliusas tokios sistemos speju teoriškai legalu net vokietijoje , nors tai ką rašo vokiečiai savo forumuose tai ten nera vienos aiškios tvarkos ar pasakimo dėl bet kokių pildomų balionu ir priklauso tik nuo žmogaus kuris tikrina praleis ar ne , viskas subjektyviai . Mat teoriškai kaip ir leidžiama , bet yra perteklinis reikalavimas tokio balionams kurie pildomi nenuimant. t.y. jei jis nuimamas tai balionas jei pildomas automobilyje tai talpa ir atsiranda reikalavimas kad išlaikytu perkrovas kaip kėdės lėktuvuose. Spėjama , kad balionų pildytojų lobizmo dėka tokia tvarka ir painiava. Bet kuriuo atveju labai gerai , kad yra pasirinkimas , o pildomas variantas tikrai gėris keliaujantiems daug ir skirtingu metu laikais. Važiuojant į tokias šalis kaip Suomija ar Maroka (tai dvi šalis kuriose problema dėl dujų pilimo) su tokiais balionėliais reiktu pasirūpinti papildomais pastatomais balionais ir galimybe juos pasijungti prie kemperio bo neužteks ir Suomijoje žiemą gali būti labai šalta

.
Parašyta: 2019-01-31 14:39:29
Žinutės: 2195
Prisijungė: 2012-09-21
Tikrai dėmesio vertas variantas tiems, kas mėgstą kemperiauti žiemą.
Vasarą keliaujantiems, tai pilnai užtemk, tų dviejų kemperyje esančių komplektinių balionų, bent dviems mėnesio trukmės kelionėms.
Parašyta: 2019-02-04 09:06:42
Kokie dujų balionai bebutų , išdykauti nereikia:
Parašyta: 2019-02-04 10:35:35
Žinutės: 1312
Prisijungė: 2014-10-13
Cia pilde be sustojimo ir didesniu slegiu nei leistina.Arba stovejo perpyldytas karstyje.