Sveiki, kaip susijęs su audiniais, padarau audinių gidą, dalis jau buvo išvardinta Tomo Tado Vaidos postuose, bet sukonkretinu medžiagas ir pardavėjus:
Kemperiui vidui, minkštai daliai aptraukti rekomenduočiau:
1. Veliūrinio tipo audinį, jis maloniausias prisilietimui.
2. Oda (praktiška, bet aš asmeniškai niekada nedėčiau, dėl nemalonaus jausmo liečiantis su oda, nebent versta arba alkantara)
3. Baldiniai audiniai
Visi audiniai turi būti min 300 g/m2 ir pilnai sintetiniai, pageidautina su OEKOTEK sertifikatu, taip bus mažiau chemijos. EASY CLEAN aš asmeniškai neimčiau, ten tik padengimai, ir kai kurie gan agresyvūs.
Minkštos dalies formavimui porolonas (nors Tomas ir nerekomendavo, bet sinteponas tinka tik tose vietose, kur nereikia išlaikyti griežtos formos, arba dėti kartu su porolonu, kad paminkštinti reikiamas vietas (toks miksas nelabai tinka sėdimai daliai (atraminei tinka), nes sinteponas laikui bėgant susispaudžia).
Prieš traukiant poroloną viršutiniu audiniu, jį geriausia apvilkti plonu sintetiniu audiniu 30-50 g/m2 (taip viršutinis audinys nekibs prie porolono.
Sinteponas būna karštas ir nekarštas (karštas geresnis, smulkiau suvelta, ilgiau išlaiko tūrį).
Pardavėjai, surašau prioritete pagal tai, kas į ką specializuojasi:
Litena, Audėjas, Daug parduotuvių Savanorių pr. 192, (visuose parduotuvėse gan platus audinių: veliūrinio, baldinio ir kitų pasirinkimas, taip pat dėl baldinių audinių galite kreiptis į mane, vietoje laikau baldinį, kitus atvežčiau užsakius).
Žakona (vietoje turi visa tai, kas liečia automobilio apmušimų audinius, klijus, dirbtinę odą, audinius, kita pagal užsakymus)
Revaris (vietoje turi daug natūralios ir dirbtinės odos, audinių kitų smulkmenų)
Kaivida, Garmus (sinteponas tik Kavida, viskas siuvėjams, pagrinde smulkmenos, audiniai pagal užsakymą)
Sinteponą galima įsigyti Siteks (Šiaurės tekstilė) pas juos taip pat yra baldinių medžiagų, Sitepono galima rasti statybinėse parduotuvėse (Ermitaže), sinteponas naudojamas pustų striukių (balionkių) gamyboje, galima rasti kas prekiauja rūbų medžiagomis.
Dėl baldinių audinių galite kreiptis į mane 868703363 arba xbagteam@gmail.com, vietoje laikau baldinį audinį, kitus atvežčiau užsakius.
Aš perku medžiagas pagrinde sėdmaišių gamybai, bet
parduodu audinius ir kitiems (kaina iki puse žemesnė nei išvardintose parduotuvėse) iš šių medžiagų taip pat gaminu
sėdmaišius.
Iš pastoviai turimų audinių tiktų baldiniai audiniai SCANDIC, bet kaip rašiau sau dėčiau veliūrą (aš jo vietoje neturiu, turiu tik pavyzdžius, bet mano kemperyje visa minkšta dalis veliūrinė, nerealiai malonu prisilietimui).